Ankara Şehir Hastanemiz Kalp ve Damar Hastanesi Başhekimi Sayın Prof. Dr. Mehmet Ali ÖZATİK 08-14 Nisan Kalp Sağlığı Haftası münasebetiyle Kalp ve Damar Hastalıkları konusunda açıklayıcı önemli bilgiler paylaştı.
29 Eylül 2020

Ankara Şehir Hastanemiz Kalp ve Damar Hastanesi Başhekimi Sayın Prof. Dr. Mehmet Ali ÖZATİK ile 08-14 Nisan Kalp Sağlığı Haftası münasebetiyle yaptığımız söyleşide Kalp ve Damar Hastalıkları konusunda açıklayıcı önemli bilgiler paylaştı. Ankara Şehir Hastanemiz Kalp ve Damar Hastanesi Başhekimimiz ÖZATİK “Kalp Damar Hastalıklarının tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölüm nedenlerinin en başında yer almaktadır.

Bunlar bir takım risk faktörlerinin kalp damar hastalıklarının oluşumunu etkilediğini ve bu risk faktörlerinin önlenebilir ve önlemez olarak ikiye ayrıldığında genetik, cinsiyet gibi faktörlerin değiştirilemeyeceği aynı şekilde yaş ilerlemesinin de durdurulamayacağı fakat bazı faktörleri engellemenin bizim elimizde olduğunu söyledi. Özellikle bunların başında sigara kullanımı, diyetimize dikkat edilmesi, özellikle tuz kısıtlaması, yağlı besinlerden uzak durulması daha dengeli sebze ve meyve ağırlıklı beslenilmesi, düzenli spor yapılması gibi önlenebilir risk faktörlerinin bulunduğunu anlattı.

Ayrıca hekimlerin yükümlülüklerinin sadece hastalık oluştuğunda tedavi etmek değil koruyucu hekimlik adı altında bu hastalıkların oluşumunun önlemeye çalışıldığını ve bu noktada en önemli adımın toplumu bilgilendirmek, bilinçlendirmek olduğunu dile getirdi. İçinde bulunduğumuz haftanın Kalp Sağlığı Haftası olması münasebetiyle bu tür bilgilendirmelerin önemini vurguladı.

”ÖZATİK konuşmasında “Ankara Şehir Hastanesi Kalp ve Damar Hastanesi olarak bulunduğumuz bina içerisinde sadece kalp ve damar hastalıklarının tedavi ve önlenmesi noktasında hizmet vermektedir. Bu merkezde en önemli hedeflerinin Ülkemizdeki bütün kalp ve damar hastalıklarının referans merkezi olarak çözümlemek ve Dünya standartlarında bu hizmetin yürütülmesi olduğunu, buna yönelik oluşturulan alt yapının biz hekimlerin en verimli bir şekilde kullanarak topluma bu hizmeti nitelikli bir şekilde sunmak için çalıştıklarını ifade etti.”