Senegal Sağlık Heyeti ve Sağlık Sistemi Yöneticileri Hastanemizi Ziyaret Etti
18 Şubat 2021

Senegal Sağlık Heyeti ve Sağlık Sistemi Yöneticileri Hastanemizi Ziyaret Etti

Heyete, Ülkemizin Sağlıkta Dönüşüm Süreci ve Ankara Şehir Hastanemiz ile ilgili sunum yapılarak karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Yılda % 2,5 doğum oranı olan 16 Milyon nüfuslu Senegal 25 yıl içinde ikiye katlanacak genç bir nüfusa sahiptir. Başkenti Dakar, % 94' ü Müslüman, Resmi dili Fransızcadır. Ülkemizde 2006 yılında Senegal Ankara Büyükelçiliği açıldıktan sonra 2007 yılında TİKA’nın kurulmasıyla Senegalli öğrencilere eğitim imkanı sağlayan burslar verilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından Enfeksiyon Hastalıkları Mükemmeliyet Merkezi Senegal’de kurulmuştur.

Hastanemiz yöneticileri ile görüşmeler sonucunda Senegal deki sağlık sisteminin yapılandırılması ile ilgili işbirliğine karar verilmiştir. Doktorlarının ileri teknoloji ve uzmanlık gerektiren alanlarda eğitimi için rotasyona göndermek istediklerini belirtmişlerdir.

Hastanemizde incelemede bulunan heyete; Hastanemiz Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Tolga KARAKAN, Uzm. Dr. Ayşe TURAN ve Hastane Yetkilileri eşlik etti.