Üremenin korunması gereken tıbbi durumlar ve yöntemler” konulu panel hastanemizde düzenlendi.
23 Aralık 2020

Ankara Şehir Hastanesi Tüp Bebek Merkezi (ÜYTEM) olarak son yıllarda hem tıbbi ihtiyaç hem sosyal nedenlerle fertilite korunma yöntemlerine ihtiyaç duyan hastalarımızın ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile ÜYTE Yönetmeliği çerçevesinde yer alan “Fertilitenin Korunması Stratejileri” konusu Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Başhekimimiz Prof. Dr. Özlem Moraloğlu Tekin ve hastanemiz ÜYTEM Sorumluları Prof. Dr. Nafiye Yılmaz ve Prof. Dr. Ayten Türkkanı moderatörlüğünde Prof. Dr. Murat Sönmezer, Prof. Dr. Lale Karakoç Sökmensüer ve Doç. Dr. Murat Öz' ün davetli konuşmacı olduğu bir panel ile ele alındı. Konunun hassasiyeti nedeni de multidisipliner olarak ele alınması büyük önem arz etmektedir.

Bu amaçla hastanemiz Dahiliye, Hematoloji, Onkoloji, Pediatrik Hemato-Onkoloji, Üroloji, Genel Cerrahi Kliniklerinden de hocalarımızın davet edildiği panelde kanser hastası olup veya dahili problemleri olup, alacağı kemoradyoterapi ya da cerrahi tedaviler nedeni ile üreme fonksiyonu olumsuz etkilenebilecek hastalarımızın üreme fonksiyonlarının korunması amacı ile güncel tedavi yaklaşımları ve Tüp Bebek uygulamaları ayrıntılı olarak ele alındı.

Hastanemiz Tüp Bebek Merkezimizde ( ÜYTEM) bu amaçla hastalarımıza oosit, sperm, embriyo dondurma işlemleri yapılarak hastalarımızın bu konudaki tıbbi ihtiyaçları karşılanmaktadır.