2021-2022 Genel Cerrahi Eğitim Yılı Açılışı ve Eğitim Toplantılarının 1. si Ankara Şehir Hastanemizde Online ve Yüz Yüze olarak düzenlendi.
05 Ekim 2021

Toplantıya katılanlara hastanemiz Genel Cerrahi Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Mükerrem Cete’ nin takdimleriyle, Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Erdal Birol Bostancı tarafından yapılan tanıtım sunumunu takiben genel cerrahi ve gastroenteroloji cerrahisi alanlarında yapılan klinik faaliyetler ve bilimsel araştırmalar sunuldu. SBÜ Gülhane Tıp Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik “Meme kanseri cerrahisinin dünü, bugünü ve neoadjuvan tedavinin yeri" konusunda katılımcılara bilgiler aktardı.

Yüz yüze katılım sağlayan Cerrahi Asistanlar arasında çekiliş yolu ile Sabiston Cerrahi kitabının son Türkçe baskısı kitabı Sayın Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik tarafından Genel Cerrahi Asistanımız Eyüp Can İşler’ e hediye edildi.

Konferans salonunda gerçekleşen toplantıya SBÜ Gülhane Tıp Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik, Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel, Onkoloji Hastanesi Başhekimimiz Prof. Dr. Ercan Yeni, Kalp Damar Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özatik, FTR Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Evren Yaşar, Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özlem Moraloğlu Tekin, Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Erdal Birol Bostancı, Cerrahi Onkoloji İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Musa AKOĞLU, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Mevlüt Recep Pekcici, Ankara Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi İdari Sorumlusu Prof. Dr. Lütfi Doğan, Ankara Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Kaptan Gülben, Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. İ. Oskay Kaya ve çok sayıda asistan hekim ve akademisyen katıldı.

Toplantı yoğun beğeni ve ilgi topladı. Akademisyenler tarafından sunulan çalışmalarla ilgili çeşitli sorular soruldu ve tartışıldı. Katılımcılar bu konulardaki kendi görüş ve deneyimlerini paylaştılar.

Bu toplantı Genel Cerrahi alanındaki gelişme ve deneyimlerin paylaşılması konusunda katkı sağlayarak, katılımcılara zengin bir bilimsel program sundu.

Toplantının 2.’si 01 Kasım 2021 tarihinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Online ve Yüz yüze olarak gerçekleştirilecektir.