Çevre ve Atık Yönetimi Birimimiz Tarafından Tıbbi Atık Denetimi Gerçekleştirildi
02 Haziran 2021

IMG_9206.JPG

Hastanemizde, verilen tüm hizmetlerin ardından oluşan, başta tıbbi atıklar olmak üzere tüm atıklar, mevzuatlara uygun şekilde ve doğru ayrıştırılmakta ve bu konuya tüm çalışanlarımız hassasiyetle önem vermektedir. Hastanemizde atıkların ayrıştırılması sırasında özellikle delici kesici alet yaralanmalarının önlenmesi hususuna da dikkat gösterilmektedir.

Ayrıca, Sıfır Atık Yönetmeliği çerçevesinde doğal kaynakların korunarak, geri dönüştürülebilir atıkların hammadde olarak yeniden kullanıma dahil edilebilmesine imkan tanıyacak şekilde hizmetlerin düzenlenmesi, Ankara Şehir Hastanemizin atık yönetimi prensipleri arasında yer almaktadır. Atık yönetimine dair tüm çalışmalar bu hassasiyetler ve prensiplere göre başarıyla yürütülmektedir.

Bu bağlamda; Koordinatör Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan Çevre ve Atık Yönetimi Birimimiz ile Hastane Atık Sorumluları tarafından hastanemizde rutin atık ayrıştırma kontrolleri yapılmaktadır.

Kalp Damar Hastanemizin 4A Kardiyoloji Kliniği ile Kadın Doğum Hastanemizin 6B Doğum Servisi ve 5A Anne Bebek Uyum Servisinde yapılan kontroller sırasında, atık yönetim prensiplerimize tüm çalışanlarımızın dikkat ederek, atıkların doğru bir şekilde ayrıştırılmasına özen gösterdikleri tespit edilip teşekkür edilmiştir.

Ankara Şehir Hastanemizin atık yönetimi prensiplerine uygun davranış sergileyen ve atık yönetimi çalışmalarımıza katkıda bulunan çalışanlarımıza teşekkür ederiz.

• IMG_9169.JPG
  • IMG_9170.JPG