Şehit Eczacı Taki Türkyılmaz Faz 3 Klinik Araştırmalar Merkezimiz açıldı
27 Eylül 2021

Ülkemizde ve hastanemizde yürütülen bilimsel çalışmalara önemli katkı sağlayacak olan “Şehit Eczacı Taki Türkyılmaz Faz 3 Klinik Araştırmalar Merkezi’miz hastanemize büyük emeği geçen ve pandemi sürecinde de özveriyle görev yaparken Covid-19’dan kaybettiğimiz Değerli Büyüğümüz Şehit Eczacı Taki Türkyılmaz’ın anısına düzenlenen törenle açıldı.

Merkezimizin açılışına Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Doç. Dr. Tolga Karakan, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ümit Murat Parpucu, Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel, Hastane Başhekimlerimiz, Koordinatör Başhekim Yarımcılarımız, Hastane Yöneticilerimiz, Merkezimiz Sorumlusu Prof. Dr. F. Emre Canpolat, Şehit Eczacı Taki Türkyılmaz’ın hastanemizde görev yapan kızı Dr. Esen Türkyılmaz ve değerli ailesi ile Eczacılarımız katıldı.

Şehit Eczacı Taki Türkyılmaz Faz 3 Klinik Araştırmalar Merkezimizin koordinasyonunda hali hazırda 132 Faz III çalışması yürütülmektedir. Merkezimiz akademik anlamda ülkemizdeki klinik ve ilaç araştırmalarının geliştirilmesi için çok önemli bir görevi üstlenmektedir. Hasta sayısının çok yüksek oluşu ve araştırmacı, akademisyen sayısının bir hayli fazla olmasından dolayı merkezimiz bir klinik araştırma merkezi olarak ülkemiz için önemli görevler yürütmektedir.

• 1.png
  • 2.png