Klinik Uygulama (Uygulamalı Ders) Eğitimi İçin Kurumumuzca İstenen Bilgi ve Belgeler
1. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Staj İş ve İşlemleri Komisyonu öğrenci yerleştirme karar yazısı
2. Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Katılım Sertifikası/ Belgesi veya Eğitim Katılım Listesi
- Eğitim 16 saatlik olmalıdır.
- Eğitimin geçerlilik süresi 1 yıl olup, staj süresini kapsamalıdır.
- Devam eden Eğitim Öğretim Yılında üniversitede alınan iş sağlığı ve güvenliği dersleri veya kursları temel eğitim yerine geçer. (Eğitim ders olarak alındıysa transkript belgesi teslim edilmelidir.)
- Eğitimler İş Güvenliği Uzmanı veya İş Yeri Hekimi unvanı olan kişilerden alınmalıdır.
- Öğrenci bazlı belge hazırlanmamış ise Eğitim Katılım Listelerinde eğitimin tarihi, eğitimcinin adı, soyadı, unvanı ve imzası bulunmalıdır.
3. Öğrenci Bilgi Formu
- Bu formda, öğrencilerin kimlik bilgileri, öğrenim gördüğü bölüm, sınıf, uygulama dersinin adı, uygulama başlama ve bitiş tarihi, sınav tarihleri, staj günleri, uygulamalı eğitimden sorumlu öğretim elemanlarının isim ve iletişim bilgileri vb. yer almakta olup, eksiksiz olarak doldurulmalıdır.
4. Dozimetre
- Radyoloji alanlarında (Tıbbi Görüntüleme, Radyoterapi, Nükleer Tıp vb.) staj yapacak tüm öğrencilerden Kişisel Dozimetre istenmektedir. Kişisel Dozimetre ID numaraları Öğrenci İşleri ve Eğitim Birimimize bildirilmelidir. Kişisel Dozimetresi bulunmayan öğrenciler staja başlatılmayacaktır.
- Staj bitiş tarihinin en geç 10 (on) iş günü sonrasında öğrencilerin Kişisel Dozimetre Doz Sonuç Raporları Eğitim Kurumları tarafından Hastanemiz Öğrenci İşleri ve Eğitim Birimi'ne resmi olarak iletilmelidir.
Öğrenci kabul sürecinde,
- Uygulama eğitimine gelecek öğrenci belgelerinin incelenmesi, kaydedilmesi, oryantasyon eğitimlerinin planlanması, öğrencierin hastane dağılım planlamalarının yapılması ve Hastane Eğitim Birimleri’ne bildirilmesi için istenen tüm bilgi ve belgeler en geç staj başlangıç tarihinin 10 (on) iş günü öncesinde İdari Bina Öğrenci İşleri ve Eğitim Birimi’ne iletilmelidir.
- Planlanan öğrenci oryantasyon eğitimlerinin tarih ve saatlerine uyulmalı, eğitim süresince sorumlu öğretim elemanı öğrencilere eşlik etmelidir.
- Öğrencilerin Hastane Eğitim Birimleri’ne giderek uygulama yapacakları bölümlere/ birimlere yerleştirilmesi sürecinde sorumlu Öğretim Elemanları’nın öğrencilere eşlik etmesi gerekmektedir.
- Kurumumuza iletilen uygulamalı eğitime ait bilgilerde (öğrenci, öğretim elemanı, staj günü vb. ) değişiklik yapılması gerektiğinde öğrenci bilgi formunun yeniden düzenlenerek resmi olarak iletilmesi gerekmektedir.
- Kurumumuza iletilen öğrenci sayıları ve grup sayıları Komisyon Kararında belirtilen sayıları aşmamalıdır. Komisyon kararı dışında ek öğrenci yerleştirme veya uygulamalı eğitimi iptal etme vb. talepler Ankara İl Sağlık Müdürlüğü aracılığı ile yapılmalıdır.
- Bilgi ve belgeleri iletilmeyen öğrencilere oryantasyon eğitimi planlanamamakta ve öğrenciler eğitime başlatılamamaktadır.
29 Nisan 2025