Hastanemizde Tüberküloz Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
23 Aralık 2020

Ülkemizde, toplumun verem (tüberküloz) hastalığı ve hastalıkla mücadele konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığımız tarafından ocak ayının ilk haftası Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası olarak belirlenmiştir. Bu bağlamda hastanemizde hem çalışanlarımıza hem de halka yönelik olarak Göğüs Hastalıkları Kliniğimiz tarafından Tüberküloz Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Göğüs Hastalıkları Kliniği hekimlerimizden Doç. Dr. Mükremin Er’in konuşmacı olduğu toplantıya çalışanlarımızın yanı sıra hastanemizde eğitim gören öğrenciler ve vatandaşlarımız katıldı.

Toplantıda, tüberküloz hastalığı hakkında ayrıntılı bilgiler veren Doç. Dr. Mükremin Er, tüberkülozun halen dünya genelinde önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya devam ettiğini ifade etti. Er, hastalığın, hasta insanlardan öksürme ve hapşırma ile ortama yayılan tüberküloz basilinin solunum yolu ile alınması sonucu bulaştığını dile getirerek, tedavi ile basil sayısının çok kısa sürede azaldığını belirtti. Hastaların çoğunda ortalama 2-3 haftada bulaştırıcılığın yok olduğunu anlatan Er, tedavide verilen ilaçların düzenli içilmesinin çok önemli olduğunun altını çizerek, tüberküloz tedavisinde ilaçlar eksik ya da düzensiz kullanılırsa hastalığın iyileşmeyeceğini, tedavinin güçleşerek çok ilaca dirençli tüberküloz (ÇİD-TB) gelişebileceğini ifade etti.