Türk Tıp Dünyası Bilim Köprüleri 2020 yılı Anlaşması
23 Aralık 2020

Ankara Şehir Hastanesi ile Ankara Kalkınma Ajansı arasında Teknik Destek Hibe Programı çerçevesinde başlatılan ‘’Türk Tıp Dünyası Bilim Köprüleri 2020 yılı Anlaşması’’ Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ve Hastanemiz Koordinatör Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel tarafından törenle imzalandı.

Hastanemizde Nisan ayı içinde, İsviçre Zürich Üniversitesi ve Hollanda Amsterdam Üniversitelerinde kürsü başkanları Türk Kalp Hastalıkları Üniversite Öğretim üyelerinin ve Hastanemizin Kalp Damar Hastalıkları ve Kardiyovasküler Cerrahi Bölümleri öğretim üyelerinin katılımı ile ‘’21. yüzyıl Kalp Hastalıkları Uygulamaları Teorik ve Pratik Eğitimi’’ yapılacaktır.

Bu çalışmalar, işbirlikleri kurmak için fırsatlar başlatacaktır. Yüz yüze görüşme, tanışma ve proje köprüleri kurulacaktır. Hastanemiz, yakın dönemde Avrupa Birliği’nde bulunan 300 hastanedeki 980 Mükemmeliyet Merkezi ile ardışık olarak iletişime geçerek Avrupa Birliği projeleri yapmayı hedeflemektedir. Teknokentler Vadisinde yer alan hastanemizde, çevre üniversitelerin de katılımı ile multidisipliner uluslararası bilimsel faaliyet ve projeler yapılacaktır. Hastanemizin klinikleri Ulusal ve Uluslararası Referans Merkezleri olacaktır.