Kulak Burun Boğaz Kliniği Haberleri

Ankara Şehir Hastanemizde Eş Zamanlı Olarak Her İki Kulağa Biyonik Kulak (Koklear İmplant) Ameliyatı Gerçekleştirildi.

Ankara Şehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Kliniğine başvuran ileri derecede işitme kaybı olan 4 yaşındaki hasta Eğitim Görevlileri Prof. Dr. Adil Eryılmaz, Prof. Dr. Hüseyin Dere ve Prof. Dr. Müge Özcan önderliğinde Doç. Dr. Rauf Oğuzhan Kum tarafından ameliyat edildi. Başarıyla sonuçlanan ameliyat sırasında hastaya Bilateral Koklear İmplant (Eş Zamanlı Olarak Her İki Kulağa Biyonik Kulak) uygulaması gerçekleştirildi.

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Kliniği İdari Sorumlusu Prof. Dr. Adil Eryılmaz, Koklear İmplant ameliyatının, çok ileri işitme kaybı olan ve işitme cihazından fayda görmeyen işitme engelli çocuk ve erişkinlerin toplum hayatına uyumu konusunda katkı sağlayan en önemli tedavi yöntemi olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Adil Eryılmaz ayrıca, klinikte görev yapan hekimlerin Koklear İmplant konusundaki tecrübeleri ile ülkemizde az sayıda merkezde yapılabilen Simültane Bilateral Koklear İmplant ameliyatını Ankara Şehir Hastanemizde gerçekleştirmekten dolayı mutluluk ve gurur duyduğunu ifade etti.

09 Mart 2020