28 Kasım 2023

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi, Ankara Bilkent ve Etlik Şehir Hastaneleri Cerrahi Toplantıları, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı Toplantısı, Bilkent Şehir Hastanemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Genel Cerrahi kliniklerinin öğretim üyeleri, eğitim görevlileri, uzmanları ve asistanlarının yoğun katılım gösterdiği toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşımız ile başladı.

Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel ve Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Birol Bostancı’nın açılış konuşmalarını yaptığı toplantının açılış dersini S.B.Ü. Rektör Yardımcısı ve Gülhane Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik sundu.

Gülçelik, ''Vücut boşluklarını keşfetme serüveni: Endoskopiden laparoskopiye robotla cerrahi yolculuğu'' başlıklı sunumunda cerrahi tarihi ve geleceği ile ilgili sadece asistanları değil, tüm katılımcıları heyecanlandıran bilgiler verdi. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Birol Bostancı ve Prof. Dr. Melih Akıncı’nın yaptığı toplantıya özellikle asistanların yoğun ilgisi dikkat çekti.

Toplantıya katılan asistanlar arasında, ders sonunda yapılan çekilişle 10 asistan, Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik'in başkanlığını yaptığı 11. Cerrahi Araştırma Kongresi'ne katılım hakkı kazandı.

Toplantı sonrasında salon dışında yapılan ikramlar sırasında, diğer hastanelerden gelen asistanlar, uzmanlar ve eğitim görevlilerinin sıcak sohbeti dikkat çekti.