Dünya Engelliler Günü kapsamında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizde farkındalık etkinliği düzenlendi.
04 Aralık 2023

Etkinliğin açılış konuşmalarını Ankara İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, FTR Hastanemizin Başhekimi Doç. Dr. Emre Adıgüzel ve Koordinatör Başhekim Yardımcımız Uzm. Dr. Sinan Korukluoğlu gerçekleştirdi.

Ankara İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe konuşmasında, engelli bireylerin toplumdaki önemine vurgu yaparak, her engelli bireyin ayrı bir mucize ve kahramanlık hikayesi taşıdığını belirtti.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizin Başhekimi Doç. Dr. Emre Adıgüzel ile Koordinatör Başhekim Yardımcımız Uzm. Dr. Sinan Korukluoğlu ise konuşmalarında, engelli bireyler için yapılacak faaliyetlerin, hem engelli bireylere hem de onların yakınlarına önemli destekler sağlayacağına dair dikkat çeken konuşmalar gerçekleştirdiler. Doç.Dr. Emre Adıgüzel ayrıca hayat hikayeleri ile öne çıkan hastalar ve aileleri ile düzenlenecek olan 'Benim Hikayem' projesinden bahsetti.

Etkinlikte sunum yapan Fizyoterapistimiz Gülser Katırcıbaşı, "Engelli bireylerin Hayata Adaptasyonu" konulu sunumuyla katılımcılara önemli bilgiler aktardı. Hastanemizin Sosyal Hizmetler Uzmanı Rabia Kaplan’ın moderatörlüğünde ilki gerçekleşen “Benim Hikayem” etkinliğinde, Umut Akça ve Ailesiyle yapılan söyleşide, değerli hastamızın yaşam mücadelesine dikkat çekildi.

Etkinlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Türk Dünyası Müzik Topluluğu konseriyle sona erdi. Yapılan etkinliğe, tüm hastanelerimizin Başhekimleri, Sağlık Yöneticileri, Sağlık Çalışanlarımız ve hastanemizde tedavi gören ve taburcu olan hasta ve hasta yakınlarımız yoğun ilgi gösterdi.

Bu etkinlik, engelli bireylerin haklarını geliştirmek, sosyal, ekonomik ve kültürel hayatın her alanında farkındalık oluşturmak amacıyla yöneticilerimiz ve sağlık çalışanlarımızın işbirliğiyle her yıl düzenli olarak planlanmaktadır.