Hastanemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı
29 Nisan 2024

Hastanemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı.

Hastanemizde devam eden tedavileri nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını hastanede geçirecek olan çocuklarımıza bayram coşkusunu yaşatabilmek amacıyla Ankara Bilkent Şehir Hastanemizde Çocuk Şenliği gerçekleştirildi.

22 Nisan 2024 Pazartesi günü başlayan şenlik kapsamında Ankara İl Emniyet Müdürlüğü atlı ekipleri ve eğitim köpekleri Çocuk Hastanemizin bahçesinde gösteri düzenlediler. Çocuklarla buluşan ekipler gökyüzüne şarkılar eşliğinde balon uçurdular. Çocuk Hastanemizdeki Moral Sanat Atölyesinde çocukların el emeği eserlerden Çocukların Kalbiyle Resim ve El Sanatları Sergisi açıldı. Sergide konuşan Çocuk Hastanemizin Başhekimi Prof. Dr. Namık Yaşar Özbek, tüm çocukların bayramını kutlayarak, her zaman çocuklarımızın yanında onlara destek olmaya devam edeceğimizi ifade etti.

Serginin açılışında Gönüllü Genç İç Mimarlar çocuklarla yüz boyama etkinliği gerçekleştirdi. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizdeki etkinlikte de tedavileri hastanede devam eden çocuklarımızı şiirler okudular. Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Bizim Orkestra Müzik Grubu bir konser verdi.

Bayram pastasının kesilmesinin ardından DMEED katkılarıyla hazırlanan Çocuk Aktivite Alanının açılışı gerçekleştirildi. Programda konuşan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin Başhekimi Prof. Dr. Emre Adıgüzel, çocuklara Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanı olan bu bayramın çok kıymetli olduğunu ve tüm çocukların bayramını kutladığını belirtti.

Tüm gün süren palyaço etkinliğinin ardından Balonlara Fısıldayan Adam’ın gösterisiyle şenliğin ilk günü tamamlandı. 23 Nisan 2024 Salı günü ise Koordinatör Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Gülşen Duman Talas, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Nurhan Teymuri ve Kurumsal İletişim Ekibi önce Çocuk Hastanemizde Çocuk Hastanemizin yöneticileri ile birlikte çocuklara hediyelerini dağıttılar. Daha sonra Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemize geçerek, bayramı hastanede geçiren çocuklara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizin yöneticileri ile birlikte hediyelerini takdim ettiler.

"Birlikte Oynayalım Projemiz" kapsamında hastanemiz çalışanlarının çocuklarından moral veren bir notla birlikte gelen oyuncaklar hastanemizdeki çocukları çok mutlu etti ve notların okunmasıyla duygusal anlar yaşandı. Projemize ayrıca Bağlıca Doğa Koleji ile Yenimahalle Afşin Bey İlkokulu öğrencileri de destek verdi.

Tüm çocuklarımızın güzel gönüllerine teşekkür eder, çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarız. Şenliğimiz 24 Nisan 2024 Çarşamba günü Akademisyen Anne Saniye Bencik Kangal söyleşisi ve Köfte Abi gösterisi ile devam etti.