Hastanemizde Dünya Astım Günü Hasta Eğitimi ve Farkındalık Etkinliği Yoğun Katılım ile Gerçekleştirildi.
10 Mayıs 2024

Astımın çok sık görülmesi nedeniyle farkındalığının artırılması amacıyla her yıl mayıs ayının ilk salı günü “Dünya Astım Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu vesile ile Ankara Bilkent Şehir Hastanemizde, Yetişkin ve Çocuk Alerji ve İmmünoloji Kliniklerimizin organize ettiği ve bu yıl teması "Astımda Eğitim Güç Verir: Bilgi Anahtardır" olan Dünya Astım Günü Hasta Eğitim ve Farkındalık Etkinliği düzenlendi.

Etkinlik Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Emine Dibek Mısırlıoğlu, Alerji ve İmmunoloji Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Şadan Soyyiğit, Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmunoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Dilşad Mungan, Çocuk Hastanemizin Başhekimi Prof. Dr. Namık Yaşar Özbek ve Koordinatör Başhekim Yardımcımız Uzm. Dr. Gülşen Duman Talas’ın açılış konuşmaları ile başladı. Konuşmaların ardından gerçekleştirilen bilimsel toplantı sonrasında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi, Klasik Gitarist Eren Sualp müzik dinletisi sundu. Program, pasta kesimi ve hastanemizde tedavisi devam eden çocuklarımızın yaptığı astım temalı resimlerden oluşan sergi açılışı ile son buldu.