Ankara Bilkent Şehir Hastanemizde, Tip 2 Diyabet, Kalp Yetersizliği ve Kronik Böbrek Hastalığı konularının Ele Alındığı Bilimsel Bir Toplantı Gerçekleşti
21 Mayıs 2024

Ankara Bilkent Şehir Hastanemizde, Tip 2 Diyabet, Kalp Yetersizliği ve Kronik Böbrek Hastalığı konularının ele alındığı bilimsel bir toplantı gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Oya Topaloğlu, hastanemizde bu hastalıklarda yapılan ileri tedavi yöntemlerinden, erken taramaların önemini vurguladı. Bütüncül ve multidisipliner yaklaşımın komplikasyon ve ölüm riskini azaltacağını belirtti.

Monash University of Australia Nephrology Departmanı'ndan, kronik böbrek hastalığı konusunda dünyada önde gelen isimlerden biri olan ve bu hastalıkla ilgili uluslararası önemli çalışmalar yapmış Prof. Dr. Merlin Thomas, kronik böbrek hastalığı olanlarda gelişmiş tedavi yöntemleri hakkında katılımcılara son araştırmalar ve tedavi yöntemleri hakkında değerli bilgiler sundu.

Toplantının moderatörlüğünü, Endokrinoloji Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Oya Topaloğlu ile İç Hastalıkları Kliniğimizden Doç. Dr. Betül Erişmiş üstlendi.

Toplantıda paylaşılan bilgiler ve yapılan tartışmalar, sağlık profesyonelleri için son derece faydalı oldu. Katılımcılar, üç önemli hastalık hakkında bütüncül yaklaşımla en güncel ve etkili tedavi yöntemleri hakkında bilgi sahibi oldular.