Türkiye'nin en büyük cerrahi eğitim alanlarından biri olarak faaliyet gösterecek, güncel teknolojilerle donatılan merkez hastanemizde tüm hekimlerin hizmetine sunuldu
31 Mayıs 2024

Ankara Bilkent Şehir Hastanemizde Türkiye'nin en büyük cerrahi eğitim alanlarından biri olarak faaliyet gösterecek, güncel teknolojilerle donatılan merkez, tüm hekimlerin hizmetine sunuldu.

Hastanemiz ve medikal teknoloji firması Medtronic işbirliğinde hayata geçirilen Cerrahi Eğitim Merkezi ile cerrahi simülasyon alanı Mavi Oda'nın açılışına, Ankara İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Koordinatör Başhekimimiz Doç. Dr. Aziz Ahmet Surel, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Tuğba Ensari, Medtronic Cerrahi Satış Direktörü Volkan Ünlü ve hekimler katıldı.

Ankara İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Kurtcebe: açılışta yaptığı konuşmada, "Hem şehir hastaneleri hem de genel hastaneler bazında baktığımızda böyle bir merkez, ilk olma özelliğini taşıyor" dedi. Cerrahi simülasyon eğitimlerinin planlandığı Mavi Oda'nın merkezin ilk alanı olduğunu vurgulayan Kurtcebe, "Bu geniş alanın bütün eğitim materyalleriyle hocalarımız, asistanlarımız, burada çalışan bütün akademik personel için faydalı bir alan haline getirilmesini diliyorum. İnşallah burada eğitim alan bütün hocalarımız, asistanlarımız Türkiye'de çeşitli yerlerde hizmet verecekler." ifadelerini kullandı.

Koordinatör Başhekimimiz Doç. Dr. Aziz Ahmet Surel ise güncel teknolojilerle donatılan eğitim merkezinin yaklaşık 3 yıllık bir hayalin ürünü olduğunu belirterek, büyük bir alanda faaliyete geçirilen merkezde, ilerleyen dönemde yeni eğitim alanlarının da hizmete alınacağını anlattı. Merkezde uygulamalı cerrahi eğitimlerinin yanı sıra teorik eğitim alanının da bulunduğunu ifade eden Surel, "Burası, ülkemizde işini iyi bilen, pratiği kuvvetli, güncel teknolojilerden en yakın şekilde haberdar meslektaşlarımızı yetiştirmek noktasında kıymetli bir eğitim merkezi olacak." değerlendirmesini yaptı.

Konuşmaların ardından katılımcılar, merkezin açılış kurdelesini kesti ve eğitim çalışmalarına ilişkin incelemelerde bulundu.

Türkiye'nin en büyük kapasiteli cerrahi eğitim alanlarından biri olan merkezde, ilk olarak Mavi Oda olarak isimlendirilen cerrahi simülasyon odası hizmete sunuldu. Hekimlerin, burada laparoskopik cerrahide uygulamalar yaparak, el-göz koordinasyon becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Cerrahi Eğitim Merkezi'ne ilerleyen dönemde yeni uygulamalı eğitim alanları da eklenecek.

• Laparoskopik Simülasyon Eğitim Merkezi