Ankara Bilkent Şehir Hastanemizin Çocuk Diyabet Teknoloji Merkezi, Dünya Çapında Teknoloji Lideri Olarak Parlıyor
08 Temmuz 2024

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi, Türkiye'nin sağlık teknolojileri alanında öncü kuruluşlarından biri olarak, teknolojik altyapısı ve yenilikçi yaklaşımlarıyla tüm dünyada dikkat çekmeye devam ediyor.

Özellikle Çocuk Diyabet Teknoloji Merkezimiz, ülkemizin diyabet yönetimi konusundaki en ileri seviyedeki sağlık hizmetlerini sunmaktadır. Bu merkez, uluslararası standartlarda ambulatuvar glukoz profilizasyonu gibi ileri teknolojik uygulamaları bünyesinde barındırmakta ve diyabet yönetiminde dijital terapötiklerin araştırma ve geliştirilmesine önemli katkılarda bulunmaktadır.

Çocuk Endokrinoloji Kliniğimizin Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Fatih Gürbüz, Shenzhen'de düzenlenen Uluslararası Ambulatuvar Glukoz Profili Federasyonu ve Dijital Terapötikler Araştırma ve Geliştirme Federasyonu Forumu’nda ülkemizi başarıyla temsil etti. Forumda, Türkiye'deki diyabet teknolojilerinin kullanımı ve bu alandaki son gelişmeler hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi ve özellikle Diyabet Teknoloji Atölyesi (DTA) konseptini detaylarıyla anlatarak uluslararası ilgiyi üzerine çekti.

Prof. Dr. Gürbüz ayrıca Çin medyasına verdiği röportajda, Ankara Bilkent Şehir Hastanesinin teknolojiye dayalı yenilikçi yaklaşımları ve Türkiye'deki diyabet teknolojilerinin uygulamaları konusunda önemli bilgiler paylaştı. Bu başarılı katılım, hastanenin sadece ulusal düzeyde değil, uluslararası platformlarda da nasıl bir referans noktası olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi, sağlık hizmetlerindeki ileri teknoloji kullanımı ve yenilikçi yaklaşımlarıyla, Türkiye'nin sağlık sektöründeki lider konumunu pekiştirmeye devam etmektedir.