Hastanemizde Dünya Hepatit Günü Farkındalık Etkinliği Yoğun Katılım İle Gerçekleşti
24 Temmuz 2024

Dünya Hepatit Günü kapsamında hastanemizde gerçekleşen farkındalık etkinliğine Ankara İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Mustafa Sırrı Kotanoğlu, Koordinatör Başhekim Yardımcımız Prof. Dr. Burak Civelek, hastane yöneticilerimiz ve çalışanlarımız katıldı.

Koordinatör Başhekim Yardımcımız Prof. Dr. Burak Civelek açılış konuşmasında hepatitin toplumu ilgilendiren bir sağlık sorunu olduğuna vurgu yaparak, farkındalık oluşturmanın önemine değindi.
Ankara Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Mustafa Sırrı Kotanoğlu ise konuşmasında pandemi sürecinde kazanılan tecrübelerin de katkısı ile hepatitle mücadele anlamında ciddi bir aşama kaydedildiğini ifade etti.

Ankara İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe ise hepatit konusunda aşının ve alınabilecek önlemlerin gerekliliğinin altını çizdi. Ankara ilinde bu anlamda yapılan çalışmalara dair sayısal verileri de paylaşan Kurtcebe, hastanemiz çalışanlarına özverili çalışmaları ve farkındalık adına yaptıkları katkılar için teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından hastanemizin Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Rahmet Güner, “Ülkemizde ve Dünyada Viral Hepatitlerde Güncel Durum, Neden Harekete Geçmeliyiz” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Hastalarımızın deneyimlerini paylaştıkları “Yaralı Kalplerin Öyküsü” isimli video gösteriminin ardından, program hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.