Asistan Hekimlerimizin Bilimsel Başarıları Geleceğe Umut Veriyor
25 Eylül 2024

1

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Asistan Hekimlerinin her geçen gün artan başarılarıyla gurur duyuyoruz. 19-21 Eylül 2024 tarihleri arasında Nevşehir Avanos’ta düzenlenen VII. Nöromüsküler Hastalıklar Kongresi’nde Tıbbi Genetik Kliniğimizden Dr. Miray Zorluer ve Dr. Ayşe Ceren Sağdıç, yaptıkları bilimsel çalışmalarla önemli başarılara imza attılar.

Dr. Miray Zorluer, “Mitokondrial DNA Yeni Nesil Dizileme Sonuçları: Tek Merkez Deneyimi” başlıklı sözel sunumu ile ikincilik ödülüne layık görüldü. Bu çalışması, mitokondrial hastalıkların genetik analizinde yeni nesil dizileme teknolojilerinin etkinliği konusunda önemli katkılar sundu.

Dr. Ayşe Ceren Sağdıç ise “Spinal Müsküler Atrofi Taşıyıcılığının ve SMN1 Geni Allel Dağılımının Direkt Kandan Belirlenmesi için Kit Geliştirilmesi” başlıklı posteri ile ikincilik ödülü kazandı. Bu yenilikçi çalışması, genetik hastalıkların erken teşhisinde kullanılabilecek yeni bir kitin geliştirilmesine öncülük ediyor.

Asistanlarımızın bu başarıları, sadece bugüne değil, geleceğe de ışık tutmaktadır. Yaptıkları araştırmalar, genetik hastalıkların teşhisi ve tedavisinde yenilikçi yaklaşımların önünü açarak tıp alanında büyük adımlar atılmasını sağlamaktadır. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Ailesi olarak, genç bilim insanlarımızın başarılarını tebrik ediyor, gelecekte daha büyük başarılara imza atacaklarına olan inancımızı vurguluyoruz.

Bu tür bilimsel çalışmalar, yalnızca bireysel başarılarla sınırlı kalmayıp, geleceğe yönelik sağlık hizmetlerinde daha etkin ve inovatif çözümler sunarak topluma önemli katkılar sağlamaktadır.