Bilkent Şehir Hastanesi Göz Bankası Ekibine Teşekkür ve Başarı Belgesi: Kornea Naklinde Umut Işığı Oldular
26 Eylül 2024

1

T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen kornea temini faaliyetleri kapsamında, hastanemiz bünyesindeki göz bankası, 2023 yılında Göz Bankası ve Kornea Nakli Yönergesi çerçevesinde yüksek sayıda başarılı işlem gerçekleştirmiştir.

Bu nedenle, Göz Bankası çalışanlarımızdan başta Prof. Dr. Özlem Evren Kemer olmak üzere, Doç. Dr. Emine Esra Karaca, Hemşire Murat Bayniş, Hemşire Gökben Orhan, Hemşire Erkan Gür ve kornea nakil hekimlerimize, kornea nakli dışında görme umudu olmayan hastalara ışık oldukları ve bu süreçte gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı teşekkür belgesi verilmiştir.

Koordinatör Başhekim Yardımcımız Prof. Dr. Burak Civelek, Göz Bankası ekibimizin bu büyük başarısından dolayı Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Ailesi adına Prof. Dr. Özlem Evren Kemer’e teşekkürlerini sunmuş; ekip üyelerinin kornea nakli gibi hayati bir alanda gerçekleştirdikleri fedakâr çalışmaların hem sağlık sektörüne hem de hastalarımıza olan büyük katkıları için minnettarlığını dile getirmiştir.

Prof. Dr. Civelek, bu başarılı operasyonların yalnızca görme yetisini kaybetmiş bireylere yeniden hayat kalitesi sunmakla kalmadığını, aynı zamanda toplumsal sağlığa da önemli bir katkı sağladığını vurgulamış; bu tür çalışmaların gelecekte de aynı kararlılık ve hassasiyetle devam edeceğine olan inancını ifade etmiştir. Bilkent Şehir Hastanesi olarak, insan hayatına dokunan bu tür başarıların her zaman arkasında olduğumuzu ve tüm sağlık çalışanlarımızı bu doğrultuda desteklemeye devam edeceğimizi belirtmek isteriz.