Ankara Bilkent Şehir Hastanesi, 40. ISQua Uluslararası Konferansı’nda Yerini Aldı
01 Ekim 2024

Dünya genelinde sağlık hizmetlerinde kalite standartlarını belirleyen ve bu alanda akreditasyon süreçlerini yöneten çatı kuruluş olan Uluslararası Sağlıkta Kalite Topluluğu (ISQua), 24-27 Eylül 2024 tarihleri arasında T.C. Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü (TÜSKA) iş birliğiyle İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde 40. Uluslararası ISQua Konferansı’nı gerçekleştirdi. Bu prestijli etkinlik, küresel sağlık kalitesinin iyileştirilmesine yönelik en son gelişmelerin ve uygulamaların tartışıldığı, sağlık hizmetlerinde mükemmeliyetin teşvik edildiği bir platform olmuştur.

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ni temsilen kongreye katılan Koordinatör Başhekimimiz Doç. Dr. Aziz Ahmet Surel, Koordinatör Başhekim Yardımcımız ve Kalite Yönetim Direktörümüz Uzm. Dr. Filiz Denizli Ergen ve Koordinatör Sağlık Bakım Müdür Yardımcısı ve Kalite Yönetim Direktörlüğü Birim Sorumlusu Fadik Çökelek, etkinlikte birçok uluslararası kalite yönetim standını ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunmuş, son gelişmeleri yerinde gözlemlemişlerdir.

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi, Türkiye’de akredite edilen ilk şehir hastanesi olma özelliğini taşımakta ve bünyesinde yer alan dört hastanemiz de akreditasyon belgesi almış bulunmaktadır. Ayrıca, hastanemiz TÜSKA akreditasyonu için üç hastanemiz adına da başvurularını tamamlamış olup, süreç devam etmektedir. Bu, hastanemizin ulusal ve uluslararası kalite standartlarına uyumunu güçlendiren önemli bir adımdır.

ISQua Uluslararası Konferansı, hastanemiz açısından büyük önem taşımaktadır. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi, sunduğu hizmetlerin kalitesini uluslararası standartlarda sürekli iyileştirmeyi amaçlamakta olup, bu tür küresel etkinlikler bilgi birikimini artırma ve en iyi uygulamaları yerinde görme fırsatı sunmaktadır. Bu doğrultuda, hastanemiz kalite yönetimi süreçlerinde sürekli gelişimi hedefleyen, hasta güvenliğini ve bakım kalitesini artırmaya yönelik çeşitli stratejiler uygulamaktadır.

Hastanemizde kalite yönetimi, akreditasyon standartlarına uygun olarak yürütülmekte ve sağlık hizmetlerinin her aşamasında hasta güvenliği, hizmet kalitesi ve çalışan memnuniyeti öncelikli kriterler olarak ele alınmaktadır. Özellikle veri analitiği ve sürekli izleme yoluyla performans değerlendirmeleri yapılmakta ve bu sonuçlar, hizmet kalitesini artıracak iyileştirmelerin temelini oluşturmaktadır. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi, bu bağlamda ulusal ve uluslararası kalite standartlarına uygunluğunu sürekli geliştirmekte ve hasta odaklı bakım modelini temel almaktadır.

ISQua Konferansı aracılığıyla elde edilen bilgi ve tecrübeler, hastanemizin kalite yönetim sistemine değerli katkılar sağlayacak ve Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nin sunduğu sağlık hizmetlerinin uluslararası arenada daha da ileriye taşınmasına yardımcı olacaktır.