Ankara Şehir Hastanesi Başhekimi, Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Çalışanlarıyla Kaynaşma ve Motivasyon Toplantısında Buluştu
23 Aralık 2020

IMG_2312.JPG

Kurumsal kültür çalışmalarımız kapsamında Ankara Şehir Hastanemizde gerçekleştirilmeye başlanan Motivasyon ve Kaynaşma Toplantılarında hastane yöneticilerimiz ve çalışanlarımız bir araya gelerek samimi bir sohbet ortamında sağlık hizmeti süreçleri, sosyal paylaşım aktiviteleri gibi konularla ilgili düşüncelerini paylaşıyor ve tanışma, kaynaşma fırsatı buluyorlar.

Sağlık hizmetini Avrupa’nın en büyük hastanesi olan Ankara Şehir Hastanesinde sunmaya başlayan ve sağlık sistemimizde önemli görevler üstlenen farklı hastanelerden gelerek yeni bir ortak kültür etrafında birleşen çalışanlarımızın, ait oldukları yeni kurumsal aile içinde yönetim ve diğer birim çalışanlarıyla tanışma fırsatı bulabilmeleri, isteklerini, beklentilerini yüz yüze iletişim kurarak hastane yönetimine iletebilmeleri ayrıca, kurumsal vatandaşlık davranışı geliştirebilmeleri amaçlarıyla düzenlenen Kaynaşma ve Motivasyon Toplantıları her hafta farklı kliniklerde gerçekleştiriliyor.

Nöroloji Ortopedi Hastanesi Zemin Kat Kütüphane Salonunda 13 Eylül 2019 Cuma günü gerçekleştirilen Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Kaynaşma ve Motivasyon Toplantısına, Başhekimimiz Op. Dr. Aziz Ahmet Surel, Nöroloji-Ortopedi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kasım Kılıçarslan, Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Bülent Güngörer, Başhekim Yardımcısı Dr. Taner Gökçınar, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Engin Koyuncu, İdari ve Mali İşler Müdürü Uğur Cura, Destek Hizmetleri Müdürü Ahmet İşler, Nöroloji-Ortopedi Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe Dudu Gülkan, Nöroloji-Ortopedi Hastanesi Destek Hizmetleri Müdürü Hüseyin Dursun, İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcısı Mustafa Şahin, Nöroloji-Ortopedi Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Fatma Uzunmehmetoğlu, Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Ahmet Fırat ile birlikte klinik çalışanları da yoğun bir katılım sağladı.

Toplantı, Başhekim Op. Dr. Aziz Ahmet Surel’in toplantının amaçları, hastanenin genel işleyişi ve kurumsal iletişim yönetimine dair bilgi vermesiyle başladı. Ardından söz alan Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Ahmet Fırat, Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği hizmetleri ve çalışanlarına ait ayrıntılı bilgiler verdikten sonra klinik çalışanlarına sözü bıraktı. Toplantıda sırasıyla söz alan klinik hekimleri ve hemşireleri sunmakta oldukları sağlık hizmeti süreçlerinin iyileştirilmesine dair düşünce ve beklentilerini aktardılar.

“…sekiz ayda 55453 hastaya ayaktan sağlık hizmeti verildi; 5572 ameliyat gerçekleştirildi…”

“Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinde, 30 profesör, 10 doçent, 2 eğitim görevlisi, 4 başasistan olmak üzere 43 uzman ve 42 uzmanlık öğrencisi olan hekim grubu hizmet vermektedir. Ayrıca 53 servis hemşiresi, 30 ameliyathane hemşiresi, 11 ortopedi teknisyeni ve 3 fizyoterapist de klinikte hizmetlerine devam etmektedir. Klinik 2 kanattan oluşmakta ve toplamda 132 yatak bulunmaktadır. Ayrıca 7’si büyük, 5’i günübirlik olmak üzere 12 ameliyat odası mevcuttur. Poliklinik sayıları 15000’e kadar ulaşmış durumdadır ve 9’u MHRS olmak üzere 19 poliklinikte hizmet verilmektedir. Pediatrik ortopedi, omurga, tümör, ayak ve omuz cerrahisi ilgi alanlarının yanı sıra el cerrahisi yan dalında da hizmet verilmektedir. Şubat 2019 tarihinden beri Ankara Şehir Hastanesinde hizmet veren Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği bugüne kadar 55.453 hastaya ayaktan sağlık hizmeti sunmuştur. Deneyimli kadrosuyla sağlık hizmeti sunmaya devam eden Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinde 8 aylık süre içinde 5572 ameliyat gerçekleştirilmiştir.”

• Ortopedi Toplu Fotoğraf.jpeg