Dünya Kalp Günü Sempozyumu Hastanemizde Gerçekleştirildi
29 Eylül 2020

Dünya Kalp Günü Sempozyumu Hastanemizde Gerçekleştirildi

Dünya Kalp Federasyonu tarafından belirlenmiş bir aktivite olan Dünya Kalp Günü kapsamında Ankara Şehir Hastanemizde düzenlediğimiz “Farkındalık Etkinlikleri” kapsamında Dünya Kalp Günü Sempozyumu gerçekleştirildi.

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen sempozyuma Ankara İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Gülüm, Bilkent Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Eyüp Sarı ve Ankara Şehir Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel ile birlikte Kalp ve Damar Hastanesi Başhekimi ve Türk Kalp Damar Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özatik başkanlığındaki sempozyum düzenleme ekibi, Ankara Şehir Hastanesi bünyesinde hizmet veren hastanelerimizin yöneticileri ve çok sayıda hekim, hemşire ve sağlık çalışanı katıldı.

Sempozyumun açılışında sırasıyla Kalp ve Damar Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Aysel Acar, Ankara Şehir Hastanesi Bakım Hizmetleri Müdürü Gülçin Şimşek, Kalp ve Damar Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özatik, Ankara Şehir Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel ve Ankara İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Gülüm konuşma yaptılar.

Sempozyumda kalp hastalıklarında tetkik ve tedavi yöntemleri, kalp hastalıklarında yoğun bakım hemşireliği, yoğun bakımlarda enfeksiyonun önemi, kalp yetersizliği, kalp pili gibi konular, hekimlerimiz ve hemşirelerimiz tarafından anlatıldı; sempozyum, dinleyicilerin de katıldığı soru-cevap etkinliği ile son buldu.