Ankara Şehir Hastanemiz İnme Merkezi Şifa Dağıtıyor
31 Mayıs 2021

Ankara Şehir Hastanemiz İnme Merkezi Şifa Dağıtıyor

İnme dünya genelinde 2’ nci ölüm nedeni, erişkin çağda birinci engellilik sebebidir. Türkiye genelinde inme toplam ölümler içinde %15 sıklıkla 2’nci sıradadır.

İnme tedavi edilebilir bir hastalıktır. Erken dönemde IV tPA ve endovasküler tedavi ile inme başarılı bir şekilde tedavi edilebilmektedir. Endovasküler tedavide aspirasyon yöntemi ile pıhtı çekilebilir ya da retriever (yani geri alınabilir stendler) aracılığıyla pıhtı alınabilir.

İnme merkezimizde hem IV trombolitik tedavi hemde mekanik trombektomi uygun hastalarda standart şekilde uygulanmaktadır. Hastanemiz inme merkezinde multidisipliner, koordineli ve deneyimli ekibimiz akut inme hastalarına etkin bir şekilde müdahale etmektedir (7/24). Hastanemizde girişimsel nöroloji, beyin cerrahi ve radyoloji uzmanından oluşan inme ekibimiz erken dönemde gelen inme hastalarına başarılı bir şekilde müdahale etmektedir.

3 gün önce sol tarafındaki felçle hastanemiz acil servisine başvuran 49 yaşındaki erkek hasta (5.saat) inme ekibimiz tarafından değerlendirildikten sonra hızlıca anjiyo ünitesinde aspirasyon yöntemi ile beyin damarlarındaki pıhtı geri alınarak tamamen sağlığına kavuştu.

Sayaç