Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği Haberleri

Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başhekimimiz Op. Dr. Aziz Ahmet Surel Başkanlığında Toplandı.

Toplantıda hastanemiz yoğun bakım ünitelerinde İnvaziv alet ilişkili enfeksiyon hızları, cerrahi alan enfeksiyon hızları, el hijyeni uyum oranları, cerrahi proflaksi uygunluk oranları, görülen enfeksiyon etkenleri, direnç profilleri verileri paylaşıldı ve enfeksiyon kontrolü amacı ile alınması gereken önlemler tartışıldı.

Toplantıya, Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Onkoloji Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ercan Yeni, Prof. Dr. Özlem Moraloğlu Tekin, Koordinatör Başhekim Yardımcıları Uzm. Dr. Filiz Denizli Ergen, Uzm. Dr. Süha Şen, EKK Başkanı Prof. Dr. Rahmet Güner, Nöroloji Ortopedi Hastanesi Başhekim Yrd. Doç. Dr. Gürdal Orhan, Mikrobiyoloji Kliniğinden Doç. Dr. İpek Mumcuoğlu, Sterilizasyon Sorumlusu Dr. Hasan Kılıç, Enfeksiyon Kontrol hekimleri ve Hemşireleri, Aşı Hemşiremiz Esin Acar katıldı.

24 Ağustos 2022