Tıbbi Parazitolojide Tanı Algoritmaları Toplantısı
07 Mayıs 2020

Hastanemizde “Tıbbi Parazitolojide Tanı Algoritmaları” toplantısı düzenlendi.

Konferans salonunda iki oturumda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını Tıbbi Mikrobiyoloji İdari ve Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Bedia Dinç yaptı.

Ankara Şehir Hastanesi ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanları işbirliğiyle gerçekleşen toplantıya Ankara’da ki tüm Üniversite, Eğitim Araştırma Hastanesi ve özel Hastanelerden akademisyen ve uzmanlar katıldı.

Panelin takdim konuşmasını yapan Doç. Dr. İpek Mumcuoğlu parazitler hastalıklarda doğru tanı ve tedavinin toplum sağlığı açısından önemini vurguladı.

Yoğun ilgi gösterilen toplantımız katılımcılara zengin bir bilimsel program sundu.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Funda Doğruman Al, “Gastrointestinal Sistem Parazitlerinde Tanı Algoritmaları”, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Gülay Aral Akarsu “Toxoplasma gondii Serolojik tanı Algoritması ve Tanıda Sorunlar” , Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden Uz. Dr. Büşra Betül Özmen Çapın “ Parazitolojide nadir/ilginç olgular” başlıklı konuşmaları yaptılar.

Yoğun bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı akademik oturumlara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Prof. Dr. Remzi Engin Araz, Yıldırım Bayazıt Üniversitesinden Prof. Dr. Ziya Cibali Açıkgöz, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Sibel Ergüven ve Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Doç. Dr. Gül Bahar Erdem oturum başkanlıkları ile katkıda bulundular.

Katılımcıların hastanemizde yeni toplantılarda buluşmak temennilerinin ardından toplantı verimli bir şekilde sonlandı.