Psikiyatri Kliniği Kaynaşma ve Motivasyon Toplantısı
16 Mart 2021

Başhekimimiz Op. Dr. Aziz Ahmet Surel Psikiyatri Kliniği Çalışanları ile Kaynaşma ve Motivasyon Toplantısında Buluştu

Ankara Şehir Hastanesinde kurumsal kültürü oluşturma sürecimizde hazırlamış olduğumuz Kurumsal İletişim Yönetimi Planlaması’nda yer alan ve hedef kitlelere yönelik bir alt faaliyet olan Tanışma ve Motivasyon Toplantıları her hafta farklı klinik çalışanlarımız ile hastane yöneticilerimizi bir araya getiriyor.

Farklı hastanelerden gelerek yeni bir ortak kültür etrafında birleşen ve mesleklerini Avrupa’nın en büyük hastanesi olan Ankara Şehir Hastanesinde icra etmeye başlayan hastane çalışanlarının, ait oldukları yeni kurumsal aile içinde yönetim ve diğer birim çalışanlarıyla tanışma fırsatı bulabilmeleri, isteklerini, beklentilerini yüz yüze iletişim kurarak hastane yönetimine iletebilmeleri ayrıca, çalışanların kurumsal vatandaşlık davranışı geliştirebilmeleri amaçlarıyla gerçekleştirilen Kaynaşma ve Motivasyon Toplantıları her hafta farklı bir klinikte çalışanlarla yöneticilerin buluşmasını sağlıyor.

Genel Hastane Psikiyatri Kliniği Toplantı Salonunda 19.09.2019 Perşembe günü gerçekleştirilen, Başhekimimiz Op. Dr. Aziz Ahmet Surel ile Genel Hastane Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Zuhal Kandemir, Koordinatör estek Hizmetleri Müdürü Ahmet İşler, Genel Hastane Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşegül Erciyas, Genel Hastane Destek Hizmetleri Müdürü Şükrü Turhan’ın yönetim adına katıldığı toplantıya Psikiyatri Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Erol Göka ve klinik çalışanları da yoğun bir katılım sağladı.

Toplantı Başhekim Op. Dr. Aziz Ahmet Surel’in toplantının amaçları ve hastanenin genel işleyişi, hastanenin kurumsal iletişim yönetimi, İletişim ve Tanıtım Birimi faaliyetleri hakkında bilgi vermesinin ardından Psikiyatri Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Erol Göka’nın kliniği tanıtan kısa bilgilendirmesi ile başladı. Ardından toplantıda sırasıyla söz alan klinik hekimleri ve hemşireleri sunmakta oldukları sağlık hizmeti süreçlerinin iyileştirilmesine dair düşünce ve beklentilerini aktardılar.

“…Psikoterapi ağırlıklı eğitim ve tedavi hizmetleri…yedi ayda toplam 25.551 hastaya poliklinik hizmeti…”

Ankara Şehir Hastanesinde Şubat 2019 tarihinden beri hizmet vermeye başlayan Psikiyatri Kliniği, iki profesör ve dört doçentten oluşan eğitim kadrosunun yanı sıra on uzman hekim ve psikiyatri uzmanlık eğitimi alan asistan hekimler, farklı branşlardan rotasyoner asistan hekimlerle birlikte klinik psikologlardan oluşan deneyimli kadrosu ile Genel Hastanede sağlık hizmeti vermektedir. Kliniğin 45 yataklı servisi Genel Hastane 2. Katta, 11 Poliklinik odası ise Genel Hastane B2. Katta bulunmaktadır. Yataklı serviste, gerekli durumlarda genel anestezi altında Elektrokonvülsif Terapi (EKT) uygulaması yapılabilmektedir. Psikiyatri Kliniğinde, Depresyon, Yaygın Anksiyete Bozukluğu, Panik Bozukluk, Özgül Fobiler, Sosyal Fobi, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Dürtü Kontrol Bozukluğu, Şizofreni ve diğer Psikotik Bozukluklar, Duygudurum Bozuklukları, Yeme Bozuklukları, Akut Stres Reaksiyonu, Patolojik Yas Reaksiyonu, Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Davranış Bozukluğu vb. bir çok klinik durum ve hastalıkla ilgili tanı ve tedavi hizmeti verilmektedir. Psikoterapi ağırlıklı eğitim ve tedavi hizmetlerinin yürütüldüğü Psikiyatri Kliniğinde, hizmet vermeye başladığı Şubat 2019 tarihinden beri toplam 25.551 hastaya poliklinik hizmeti verilmiştir.

Samimi bir sohbet ortamında gerçekleştirilen toplantıların, halkımıza daha iyi sağlık hizmeti sunma çabası içinde olan Ankara Şehir Hastanesi çalışanları ile bu koşulların sağlanması için üstün gayret gösteren hastane yönetimi arasındaki iletişimin, geleneksel kültürümüze de uygun olarak bir aile olma, kuruma ait olma duygularını pekiştirmesine katkı yapacağı düşünülmektedir.

• 1-1.JPG
  • 1-2.JPG