Çocuk Misafirlerimiz Duygu Dolu Mektuplarıyla Moral Verdi
23 Aralık 2020

Ankara Şehir Hastanemizde tedavi gören çocuk misafirlerimiz hastanemizden ayrılırken duygu ve düşüncelerini kağıda dökerek sağlık çalışanlarına ilettiler.

Ankara Şehir Hastanemizin bünyesinde hizmet veren Çocuk Hastanemizde Covid-19 nedeniyle tedavi gören ve sağlıklarına kavuşarak taburcu olan çocuk misafirlerimiz hastanemizde tedavi gördükleri süre boyunca aldıkları sağlık hizmeti ve sağlık çalışanlarımızın fedakar çabaları ve ilgileri karşısında duygu ve düşüncelerini mektup ve notlar yazarak ilettiler.

“…tedirginlik, hastalığı yenme motivasyonuna dönüştü…”

Üniversiteye giriş sınavına hazırlanan ve anne babası da sağlık çalışanı olan Gülnida Beyler Covid-19 tedavisi başarıyla sonuçlanıp, sağlığına kavuştuktan sonra hastaneden ayrılırken özellikle pandemi sürecinde fedakarca çalışan sağlık çalışanlarına minnet duyduğunu ifade ederek hastaneye ilk yatışındaki tedirginliğinin klinikte kendisine gösterilen ilgi ve şefkat sayesinde yerini hastalığı yenme motivasyonuna dönüştüğünü dile getirdi. Tedavi sürecinde tüm kurallara uyarak hastalığı yendiğini ve bunda kendisiyle sabır ve şefkatle ilgilenen, ona sürekli moral veren klinik çalışanlarının payının büyük olduğunu anlattı. Tüm sağlık çalışanlarına teşekkür eden Gülnida’nın mektubunu okuyan Koordinatör Başhekim Op. Dr. Aziz Ahmet Surel özellikle çocukların bu memnuniyet duygularını ifade ederek sağlık çalışanlarına moral verme gayreti içinde olmaları ve bu konudaki farkındalıklarının sağlık çalışanlarını çok mutlu ettiğini belirtti ve “Biz de Ankara Şehir Hastanesi Ailesi olarak Gülnida’ya teşekkür ediyoruz ve kendisine gireceği üniversite sınavında başarılar ve sağlıklı günler diliyoruz.” dedi.

“…burada doktorlar çok başarılı…”

Covid-19 teşhisiyle Ankara Şehir Hastanemizin bünyesinde hizmet veren Çocuk Hastanemizde tedavi gören Sude Naz Çetin ise hastanemizde misafir olduğu süre içinde görev yapan sağlık çalışanlarının fedakar çalışmaları, kendisine bir kardeşleri, çocukları gibi davranmaları nedeniyle çok duygulandığını, zorlu tedavi sürecini bu sayede kolay atlattığını, tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ettiğini, hastanemizden ayrılırken odasına bıraktığı bir not ile anlattı. Tedavisi başarıyla sonuçlanan ve hastanemizden taburcu olan Sude Naz ayrılırken odasına bir not bıraktı. Bu notta hem fedakarca gece gündüz hastaları iyileştirmek için koşturan çalışanlarımıza teşekkür etti hem de kendisinden sonra odaya gelecek olan misafirimize moral vermeye çalışarak, tedavi sürecinden korkmaması gerektiğini, doktorların başarıyla hastaları tedavi ettiklerini, bu hastaneden mutlaka sağlığı iyi bir şekilde ayrılacağına inanması gerektiğini yazdı. Hasta odasına bırakılan ve Koordinatör Başhekimimiz Op. Dr. Aziz Ahmet Surel’e iletilen not, okuyan herkesi çok duygulandırdı. Surel “İşte bu yaşta bile bizlere moral vermeye çalışan güzel gönüllü çocuklarımız oldukça gelecekten hiç korkmayız biz. Sağ olsunlar bu pandemi sürecinde milletimiz bize destek olmak için çok çabaladı, her yaştan destek gördük, bizim en büyük motivasyonumuz oldular. Herkese teşekkür ederiz. Bu küçük yaşında hem sağlık çalışanlarına teşekkür etmeyi hem de kendisinden sonra tedavi olmak üzere aynı hasta odasına gelecek olan arkadaşına moral vermeyi düşünebilme farkındalığından dolayı Sudenaz’a Ankara Şehir Hastanesi Ailesi olarak teşekkür ederiz, eğitim hayatında başarılar ve sağlıklı günler dileriz.“ diyerek duygularını dile getirdi.

• 3.png