Kalp Damar Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali ÖZATİK' in Dünya Kalp Günü Mesajı
29 Eylül 2020

Kalp Damar Hastalıklarını Yenmek İçin Kalbinizi Kullanın

Ankara Şehir Hastanesi olarak 29 Eylül Dünya Kalp Günü’nde Dünya Kalp Federasyonu’nun bu yıl için belirlemiş olduğu “Kardiyovaküler Hastalıkları Yenmek İçin Kalbinizi Kullanın” temasıyla halkımıza seslenmek istiyoruz. Tüm dünya olarak tarihsel bir süreçten geçiyoruz; pandemi ile mücadelede öngöremediğimiz durumları can pahasına görev yaparak yönetmeye çalışıyoruz. Covid-19 hem sağlık çalışanları hem hastalarımız için yeni yaşam modelleri sundu bize ve bazı hastalıklara sahip olanların yaşamlarını pandemi kuralları çerçevesinde daha dikkatli sürdürmeleri gerektiğini öğretti. Hastalık ile mücadelemizde, kalp sağlığımızı korumanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Çünkü Covid-19 virüsü vücut üzerinde en olumsuz etkilerini akciğer ve kalp-damar sistemi üzerinden göstermekte. Kardiyovasküler hastalıklardan korunmak için alkol ve tütün kullanımından uzak durmak, sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz ve yürüyüş en önemli koşullardandır.

Sağlık hizmetlerinde hekim/sağlık çalışanı-hasta daima birlik olarak, dayanışma ve uyum içinde olacak bir iletişimin içinde olursa hastalıklardan korunma ve hastalıkların tedavi şansı büyük olmaktadır. Hiçbir başarı tek taraflı değildir; birlik içinde çaba göstermeyi gerektirir. Hem pandemiyle hem de kalp-damar hastalıklarıyla, birlikte mücadele edeceğiz. Biz deneyimli ve büyük bir aileyiz, her türlü modern teknik alt yapıya sahip olan Ankara Şehir Hastanesi bünyesinde hizmet veren Kalp Damar Hastanesi ekibi olarak tüm bilgimizi ve zamanımızı sizin sağlığınızı korumak, sizi iyileştirmek için kullanıyoruz. Sizler de kalp sağlığınızı korumak için kalbinize iyi bakın. Sağlam bir kalbiniz olursa, tüm hastalıkları yenmek için kalbinizi kullanabilirsiniz.

Sağlıklı Günlerde Buluşmak Dileğiyle!!