Ankara Şehir Hastanesi'nde Covid'le Mücadele İyileşen Hastamız
23 Aralık 2020

Korona virüs, tüm dünyada hızla yayılmaya devam ederken iyileşen hasta sayısı da artıyor. Tedavi sonrası iyileşen ağır hastalarsa bu zorlu sürecin bir umudu. TRT haber ekibi iyileşen hastamız ile görüştü.

Korona virüsün en önemli belirtisi ateş ve öksürük. Bununla birlikte görülen nefes darlığı ve halsizlik kişiye göre değişebiliyor. Ancak bazı vakalarda yaş ve kronik rahatsızlıklara bağlı olarak hastalık çok daha ağır seyrediyor. COVID-19'u kimi ağır atlatıyor kimiyse çok daha hafif. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, bir hastanın iyileşme süresi 2 haftayı buluyor.

Korona virüste artan hasta tablosu yukarı yönlü hareket etse de iyileşen hasta sayısı ümit verici. Ankara Şehir Hastanesi’nde COVID’le mücadele serisinde bu kez iyileşen hastalara tanık oluyoruz.

Covid Mücadele 3-2.jpg

Kızıyla birkaç gün arayla aynı hastalığa yakalanan Recep Özmen, yaşadığı günleri anlattı:

“Ankara Şehir hastanesine gittim. O gün ateşim yükseldi. Acil servisin COVID-19 bölümü vardı. Oraya gittim ve şikayetlerimi söyledim. Test için gereken işlemleri başlattılar. PCR testi verdik. Sabah internetten bakınca sonucun pozitif olduğunu gördük. ‘Acaba ne olacak, buradan çıkar mıyım? ’diye çok panik yaptım. Korkuyor insan...”

Recep Özmen’in kızı Zeynep ise, babasından birkaç gün sonra testinin pozitif olduğunu öğrendi:

“Babamın eve gelişini bekliyorduk ama hastanede ilaç tedavisi başlatıldı. Ertesi sabah ben de koku ve tat almadığımı fark ettim. Başka bir şikayet yoktu. Zaten babam pozitif çıktıktan sonra annemle birbirimizi gözlemliyorduk. En keskin kokuları koklamaya başladım. Nane, Türk kahvesi, aseton, mentol gibi. Ancak koku duyumun tamamen gittiğini fark ettim."

” Birbirlerine inanarak hastalığı yendiler "

Recep Özmen, kızıyla korona virüsü yenmenin sevincinde. Tedavilerle hastalığı farklı yerlerde aynı hislerle atlattılar, birbirlerine kavuştular.

“Bir baba olarak çok korktum insanın aklına kötü şeyler geliyor. Görüntülü konuşsak bile aklım hep kızımdaydı. Kızıma bir şey olur mu diye düşündüm korktum. Hastanede çalışanları tebrik ederim. Tedbirlerini alıp canla başa mücadele ettiler, hiç çekinmeden yanımıza gelip ilgi gösterdiler. Halimizi hatırımızı sormaları moralimizi yükseltti. Arkadaş gibi olduk. Fedakarlıkla salgın hastalığın içinde çalışıyorlar. Allah yardımcıları olsun.”

Covid Mücadele 3-3.jpg