Ankara Şehir Hastanemizin 2. Yaşı ve Tıp Bayramı Pandemi Tedbirleriyle Kutlandı
16 Mart 2021

Tıp Bayramının manevi mutluluğunu kurumsal aile birliğiyle yaşayabilmek, Ankara Şehir Hastanemizin 2. yaşını kutlayabilmek, kaybettiğimiz sağlık çalışanlarımızı yad edebilmek amaçlarıyla pandemi kuralları kapsamında hastanemizde Tıp Bayramı Kutlama Programı gerçekleştirildi.

Sosyal mesafe kuralları gözetilerek hazırlanan konferans salonunda gerçekleştirilen program, pandemi öncesi ve sırasında kaybettiğimiz kıymetli sağlık çalışanlarımız anısına saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı. Koordinatör Başhekimimiz Op. Dr. Aziz Ahmet Surel, programda yaptığı konuşmada, “Öncelikle pandemi sürecinde kaybettiğimiz sağlık çalışanlarımızı rahmetle ve saygıyla anıyorum. Pandemi nedeniyle geçen yıl da Tıp Bayramını kutlayamamıştık ancak iki yıllık süreçte sağlık hizmeti sunmanın yanı sıra hastanemiz ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza attı. Bu başarıların ışığında hastalarımıza her türlü zorlu koşula ve yoğunluğa rağmen en iyi sağlık hizmetini sunuyor olmanın da gururunu yaşıyoruz ve bunu kısıtlı sayıda arkadaşımızla da olsa paylaşmak bizim motivasyonumuzu artıracak diye düşündük. O nedenle tıp bayramı vesilesiyle pandemi kurallarına riayet ederek bir araya geldik. Açılışımızın üzerinden geçen iki yılda başarılarla anılmamızda her bir çalışanımızın emeği var, güçlü bir kurumsal aile yapısı oluşturduğumuzu düşünüyorum ve her bir çalışma arkadaşıma tek tek teşekkür ediyorum.” Diyerek duygularını ifade etti.

Koordinatör Başhekim Surel’in konuşmasının ardından söz alan Gastroenteroloji Cerrahisi Kliniğimizin Kıdemli Hocası Prof. Dr. Musa Akoğlu, tıp bayramının ortaya çıkışının hikayesini anlattı ve ülkeyi savunma gayreti içinde olan tıbbiyelilerin 1919’daki ruhunu bugün tüm hekimlerin ve sağlık çalışanlarının yaşattığını dile getirdi. Bu önemli hikayenin ardında tıp bayramı olarak kutlanmayı hak edecek böylesi güçlü bir vatan sevgisi ve mücadele ruhu yattığını ifade ederek, bununla da gurur duyulması gerektiğini belirtti.

Programın son bölümünde Ankara Şehir Hastanemizin 2. yaşına özel hazırlanan ve hastanemizde daima özveriyle görev yapan çalışanlarımızın sağlık hizmeti sunumlarına dair, hastanemizin fiziki ve teknolojik alt yapısını anlatan ve deneyimli uzman ekiplerimizin başarılı ve yenilikçi uygulamalarına ait başarılarının sunulduğu bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösteriminin ardından Tıp Bayramı pastası kesilerek, daha güzel, sağlıklı ve huzurlu günlerde bayramların kutlanması ve pandeminin bir an önce bitmesi dilekleri paylaşıldı.

• 1-1.JPG
  • 1-2.jpg