Anne-Bebek

Emzirme Danışmanlığı ve Relaktasyon Poliklinik

Emzirme Danışmanlığı ve Relaktasyon Polikliniğimiz; sağlıklı anne ve bebekler için annede özgüven oluşturarak doğru teknikle ve yeterli süre bebeğini emzirmesini sağlamak, sütü kesilmiş annenin tekrar sütünün gelmesine yardımcı olmak (relaktasyon), ilk 6 ay sadece anne sütü, 2 yaş ve ötesine kadar da tamamlayıcı beslenmeyle beraber emzirmeyi sürdürme oranlarını artırmak amacıyla hizmet vermektedir.

Bebeklerimiz yenidoğan hekimi tarafından muayene edilerek emzirme desteğine ihtiyacı olan anne ve bebekler relaktasyon polikliniğine yönlendirilir. Anne ve bebeğin emzirme sürecinde yaşadıkları sorunlara yönelik çözüm önerilerinde bulunulur. Anneye destek ve özgüven verilir. Gerekli bütün teknik ve uygulamalar anneye de uygulatılarak öğretilir. Bebeğin durumuna göre kontrol zamanı belirlenir. Takip ve bilgiler kayıt edilir. Anneye poliklinikten ayrılırken broşür, bilgi notu ve bize ulaşabilecekleri iletişim numaraları verilir.

VİZYONUMUZ:

Bebeklere ilk 6 ay sadece anne sütü verilerek emzirmenin uygun ek gıdalarla beraber en az 2 yaşına kadar sürdürülmesinin ülkemizde kültürel norm haline gelmesine, bu süreçte her açıdan özellikle annelerin desteklenmesi ile sağlıklı aileler ve sağlıklı bir toplum oluşmasına katkıda bulunmaktır.

MİSYONUMUZ:

Bebeklere ilk 6 ay sadece anne sütü verilerek emzirmenin uygun ek gıdalarla beraber en az 2 yaşına kadar sürdürülmesinin teşvik edilmesi, korunması ve desteklenmesi konusunda eğitimleri yaygınlaştırma, toplumu anne sütü ve emzirme ile ilgili broşür ve videolarla bilgilendirme ve bu çabaların sonunda anne sütü ve emzirme oranlarını artırmak ve bebek ölümlerini azaltmaktır. Bu bağlamda amacımız; Anne sütü ve emzirme konusunda hastanedeki sağlık çalışanlarımızın ve polikliniğimize başvuran annelerimizin eğitimlerini desteklemek, konu ile ilgili güncel bilgileri paylaşmak ve annelere bu süreçte gereken tüm desteği vermektir.
POLİKLİNİĞİMİZDE VERİLEN DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

1. ETKİN VE DOĞRU EMZİRME YÖNTEMLERİ
2. MEME VE MEME BAŞI SORUNLARI

A. DÜZ MEME