Evde Sağlık Hizmetleri Ekibimiz Her Koşulda Hastalarımıza Hizmet Vermeye Devam Ediyor
31 Mayıs 2021

Ankara Şehir Hastanemizin Evde Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından her ay binin üzerinde ev ziyareti gerçekleştirilmektedir. Pandemi sürecinde evde sağlık hizmeti talebinde yaşanan artışla birlikte Evde Sağlık Hizmetleri Birimimizden hizmet alan kayıtlı hasta sayımız yaklaşık 13 bine ulaştı. Evde Sağlık Hizmetleri Birimimizde, hastanemizin deneyimli 50 sağlık çalışanı özveriyle görev yapmakta ve her gün 8 ekip, hizmet bölgemizdeki hastalarımıza evde sağlık hizmeti sunmaya devam etmektedir. Hastalarımızın büyük bir kısmını 65 yaş ve üstü hastalar oluşturmaktadır. Bunun yanında ekiplerimiz, kanser hastalarına, nörolojik hastalığı olanlara, engelli vatandaşlarımıza ve cerrahi operasyon sonrası dönemde sağlık kuruluşuna başvuramayan hastalarımıza ve pandemi sürecinde Covid-19 hastalığına yakalanmış olan evde sağlık hastalarına da sağlık hizmeti sunmaya devam etmektedir.

Her koşulda halkımıza sağlık hizmeti verebilmek için çalışmalarını özveriyle sürdüren Ankara Şehir Hastanemizin Evde Sağlık Hizmetleri Birimi, hastanemizden evde sağlık hizmeti alan hastalarımızı Ramazan Bayramı’nda da yalnız bırakmayarak, pandemi tedbirleri çerçevesinde hem sağlık hizmeti sundular hem de vatandaşlarımızla bayramlaştılar.

Evde Sağlık Hizmeti talebi olan vatandaşlarımız 444 38 33 (444 EVDE) numaralı telefondan başvuru yaptıktan sonra, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi tarafından değerlendirilerek uygun bulunan hastalarımızın bilgileri Ankara Şehir Hastanemizin Evde Sağlık Hizmetleri Birimine iletilmektedir. Ardından Evde Sağlık Hizmetleri Birimimiz tarafından hasta veya hasta yakını aranarak randevu oluşturulmakta ve sağlık hizmeti sunumu başlatılmaktadır.

• Evde Sağlık1.jpg
  • Evde Sağlık2.jpg