24-25 Eylül tarihinde, Ankara Şehir Hastanesi bünyesinde Sağlık Bilimler Üniversitesi, 5. Gastroenteroloji Günleri, Prof. Dr. Meral Akdoğan Kayhan'ın başkanlığında gerçekleştirildi.
11 Ekim 2021

Kongrenin ilk günü, alanında deneyimli uzmanların katılımıyla, hastanemiz endoskopi ünitesinde canlı vakalara başarıyla girişimsel işlemler uygulandı.

Safra yolları darlıklarında sıklıkla karşılaştığımız malign mi? benign mi? ayırımında çok değerli bir yöntem olan kolanjioskopi, endoskopik olarak erken evre malign lezyonların gastrointestinal sistemden ESD ve EMR teknikleriyle çıkarılması, endosonografi eşliğinde malign darlıklara endoskopik gastro-jejunostomi, akalazya tedavisinde POEM, ERCP'de zor vakalara işlemler başarıyla gerçekleşti.

Aynı gün kongre başkanı Prof Dr. Meral Akdoğan Kayhan, Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel ve Sağlık Bilimler Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik' in açılış konuşmaları ile bilimsel toplantımız başladı. Hemşirelik oturumu Gastroenteroloji Hemşire Derneği Başkanı Hediye Taşpınar başkanlığında çok sayıda katılımcıyla başarıyla gerçekleşti.

Toplantımıza Türkiye'nin her yerinden çok sayıda katılımcı olup, alanında uzman akademisyenlerin sunumlarıyla gastroenterolojide pek çok tartışmalı konu interaktif olarak tartışıldı. Hastanemiz bünyesinde ilk defa canlı vakaların işlemleri, tüm personelimizin desteğiyle başarılı bir şekilde gerçekleşti.