21-28 Nisan Ulusal Ebelik Haftası Kadın Doğum Hastanesinde Yapılan Etkinliklerle Kutlandı
22 Şubat 2022

Ankara Şehir Hastanesinde çalışan Ebelerimize Koordinatör Başhekimimiz Op. Dr. Aziz Ahmet SUREL tarafından kutlama mesajı gönderildi. Kadın Doğum Hastanesi Klinik ve Polikliniklerine Ebelik ile ilgili halkı bilgilendirici mesajlar asılarak hizmet alanlarda farkındalık oluşturuldu.

22 Nisan Perşembe günü A Haber tarafından Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özlem MORALOĞLU TEKİN ve Kadın Doğum Hastanesi 1. Kat ve 2. Kat TDL (Travay-Doğum-Lohusa) bölümünde çalışan ebelerle röportaj yapıldı.

Kadın Doğum Hastanesinin, Anadolu Ebeler Derneği ile 23 Nisan Cuma günü 14.00-17.00 saatleri arasında Zoom programı üzerinden uzaktan gerçekleştirdiği, 2021 Ulusal Ebelik Haftasında ve Dünya Ebeler Gününde “Doğum ve Ebelik Sempozyumu” Türkiye genelinden çok sayıda ebe, akademisyen ebe ve öğrenci ebeleri buluşturan bir etkinlik oldu. Sempozyumda Kadın Doğum Hastanesi Gebe Okulu Sorumlu Ebesi Huriye Kaan Güven “Kadınlar, Bebekler ve Doğumlar için Ömrünü Adayan Ebeler” adına çok duygulu ve gurur verici bir açılış konuşması yaptı.

Açılış konuşmasında sırayla, Kadın Doğum Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Ebe Gönül TOZLU, Anadolu Ebeler Derneği Başkanı Ebe Nesibe UZEL, Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Garibe ADIGÜZEL ve Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özlem MORALOĞLU TEKİN ebeliğin önemini vurgulayan konuşmalar yaparak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile birlikte Ulusal Ebeler Haftasını da kutlamanın gururunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatma Deniz SAYINER’in moderatör olarak katıldığı sempozyum programında, Üsküdar Üniversitesi Ebelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Tuğba YILMAZ ESENCAN, AŞH Kadın Doğum Hastanesinden Uzman Ebe Nükhet KAÇAR, Kadın Doğum Hastanesi Doğum Salonu Sorumlu Ebesi Hülya ŞENGÖR ve Amasya Üniversitesi Ebelik Bölümü Arş. Gör. Dr. Emine İBİCİ AKÇA sunumlarını Türkiye’nin dört bir yanından katılan ebeler ile paylaştılar.

Sempozyum programının hazırlanmasında bizleri destekleyen Koordinatör Başhekim Op. Dr. Aziz Ahmet SUREL’e, Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özlem MORALOĞLU TEKİN’e, Koordinatör Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Garibe ADIGÜZEL’e, Kadın Doğum Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Gönül TOZLU’ya ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yard. Emel ÇALDIR’a teşekkür ederiz.

Ayrıca Anadolu Ebeler Derneği Başkanı Nesibe UZEL ve Anadolu Ebeler Derneği Başkan Yard. Ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. F. Deniz SAYINER’e desteklerinden dolayı şükranlarımızı sunarız.

• Ebelik Haftası Etkinliği.jpeg
  • 1.png
  • 10.png
  • 11.png