Ankara Şehir Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Günleri kapsamında “Yoğun Bakımda Hasta Güvenliği” konulu sempozyum 21 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirildi.
24 Mart 2022

Sempozyum Başkanı Koordinatör Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Garibe ADIGÜZEL ve Koordinatör Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet SUREL’ in açılış konuşmaları ile başlayan program Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Bilkent Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Fatih TEKİN’ in konuşmasıyla devam etti.

Sempozyum Başkanı Koordinatör Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Garibe ADIGÜZEL “Hasta güvenliği, sağlık hizmet sunumu esnasında görülebilecek basit hatalar sebebiyle hastalar, hasta yakınları ve sağlık kuruluşu çalışanları için zararla sonuçlanabilecek süreçleri öngörme ve hataları engelleme çabası şeklinde tanımlanabilir. Hasta güvenliği önemli bir kalite göstergesi olmanın yanı sıra hemşirelik bakımının da önemli bir parçasıdır. Hastanedeki ilk kural, hastaya zarar vermemektir. Sağlık bakımı sunarken öncelikli hedefimiz; daha güvenli bir sağlık sistemi inşa etmek olmalıdır. Hastalarımıza sunulan bakımın kalitesini arttırma ve sonuçlarını iyileştirme için hasta güvenliğini bilimsel gündemin en üst düzeyine taşımalıyız. Kurumsal kültürümüzün bir parçası haline getirdiğimiz hasta güvenliğini, kurumun en öncelikli konusu ve ortak değer olarak kabul etmekteyiz.” şeklinde konuştu. Dünyanın en büyük ve gelişmiş sağlık kuruluşlarından biri olmanın bilinciyle, en iyi sağlık hizmetini, zamanında, sürdürülebilir, etkili, verimli ve hakkaniyet ilkeleri çerçevesinde, hasta ve çalışan güvenliği ile hasta ve çalışan memnuniyetinden taviz vermeden sunmak amacıyla alanında farklı deneyim ve birikimlere sahip sağlık profesyonellerinin güncel bilgi ve deneyimlerinin paylaşıldığı sempozyum dört farklı oturumda gerçekleştirildi.

Sempozyumun ilk üç oturumunda Yoğun Bakımda Hasta Güvenliği, Yoğun Bakım Hemşireliğinde Hasta Güvenliğinin Önemi, Hasta Güvenliğinde Risk Yönetimi ve Tıbbi Hataların Azaltılması, Hasta ve Sağlık Çalışanı “İletişim Bir Sanattır”, Kimlik Doğrulama ve İletişim, İlaç Güvenliği, Düşme Değerlendirme ve Güvenli Hasta Transferi ile Doğru ve Güvenli Hasta Kısıtlaması konuları ele alındı.

Hastane çalışanlarımızın yoğun ilgi ve katılım gösterdiği sempozyum, Yazar Muhammed ALPKENT’ in “Kişilik Tipleri ile İnsanı ve Kendini Tanıma” konulu sunumunu gerçekleştirdiği son oturumun ardından sona erdi.

• SağlıkBakımHizmetleriGünleri1 (1).jpeg
  • SağlıkBakımHizmetleriGünleri1 (2).jpeg