Yılın başhekimi ve hekimi seçilen doktorlar ödüllerini meslektaşlarına ithaf etti.
22 Mart 2022

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen törenle, Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Doktor Öğretim Üyesi Aziz Ahmet Surel "Yılın Başhekimi" ödülünü, Ankara Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi Doç. Dr. İhsan Ateş de "Yılın Hekimi" ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Aldığı ödül dolayısıyla yaşadığı gururu dile getiren Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Doktor Öğretim Üyesi Aziz Ahmet Surel, "Şuan itibariyle günlük 3 bin 500 muayene ile 500 yatan hasta ile başladığımız maceramız, şuan da tam kapasite ile çalışarak günlük 25 bin muayene 3 bin 500 yatan hastaya ulaştığımız bir halde devam ediyor. Günlük ortalama 25 bin muayeneden ayda 500 bine yakın vatandaşımızı muayene ediyoruz. 15 binden fazla vatandaşımıza da yataklı tedavi hizmeti veriyoruz. Üçüncü basamak seviyedeki tüm sağlık hizmetlerini en iyi standartlarda vatandaşımıza verme gayreti içerisindeyiz. Sağlık Bakanımızın burası açılırken bize bir talimatı vardı. 'Buraya gelen bir hasta sağlık sorununa çare bulmak için başka yere gitmeyecek' demişti. O talimatın bugün itibariyle yerine geldiğini söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin tamamını en iyi şekilde sunmaya gayret ettiklerini söyleyen Doktor Öğretim Üyesi Aziz Ahmet Surel, Türkiye'nin farklı illerinden ve yurt dışından birçok kişinin tedavi için hastanelerine geldiğini anlattı. Koordinatör Başhekim Doktor Öğretim Üyesi Aziz Ahmet Surel, Ankara Şehir Hastanesi bünyesinde ilaç ve aşılarla ilgili çalışmaların da yürütüldüğü Klinik Araştırmalar Merkezi bulunduğunu hatırlatarak, "Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'nın talimatıyla öncelikle yerli aşı çalışmalarımıza hizmet etmesi için açtığımız Klinik Araştırmalar Merkezi'miz faaliyetlerine devam ediyor. Yerli aşı çalışmalarımızın haricinde ulusal ve uluslararası ilaç firmalarının yürüteceği çalışmalarla ilgili de iş birliği protokolleri yapıyoruz. Ülkemizde bu çalışmaların en üst düzeyde uygulanmasının gayreti içindeyiz." diye konuştu.

14 Mart Yılın Başhekimi Ödülü'nü almasının kendisi için sürpriz olduğunu dile getiren Doktor Öğretim Üyesi Aziz Ahmet Surel, "Sayın Bakanımız başta olmak üzere bizi bu ödüle layık gören bütün büyüklerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza da lütfedip bu ödülü bize takdim ettiği için teşekkür ediyoruz. Bu, bizim için ayrı bir anlam ifade etti tabii." dedi.

Layık görüldüğü ödülün şahsi olmadığının altını çizen Doktor Öğretim Üyesi Aziz Ahmet Surel "Ankara Şehir Hastanesi olarak 17 bin kişilik bir aileyiz. Yaklaşık 4 bin doktor arkadaşımız var, 7 binden çok hemşire ve sağlık memuru arkadaşımız var, şirket üzerinden hastanemize hizmet veren 5 bin personelimiz var. Ailemizin her bir ferdi adına bu ödülü kabul ediyoruz. Şahsi olarak burada bir katkımız varsa bizim için şereftir, onurdur ama her bir arkadaşımızın katkısı ne ise bizimki de odur." değerlendirmesinde bulundu.

"Bütün hekimler, yılın hekimi olarak bu ödüle layıktır"

Ankara Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimimiz Doç. Dr. İhsan Ateş ise, "Yılın Hekimi ödülünü aldık. Son iki yılı düşündüğümüz zaman pandemi ile geçen bir süreç. Sağlık çalışanlarının çok yoğun performans gösterdiği, belki ailelerine ayıracakları vaktin büyük bir kısmını hastalarına ayırdığı, sosyal yaşam alanlarının artık hastaneler olduğu bir yaşam içerisinde büyük bir gayret ile son iki yılı geçirdik. Benim kendi duygu düşüncem, bütün hekimler 'Yılın Hekimi' olarak bu ödüle layıktırlar. Ben de bu ödülü alırken Ankara Şehir Hastanesinde 2 yılı aşkın bir süre içerisinde pandemide gösterilen bu üstün gayrette emeği geçen tüm sağlık çalışanlarımızın ve 17 bin kişilik ailemiz için bu ödülü aldık. Bu hakikaten çok onur verici bir durum. Bu ödülü almak bizim için de çok büyük bir onur ve motivasyon oldu" açıklamasında bulundu.