Ankara Şehir Hastanemizde ‘Sağlık Bakım Hizmetleri Günleri’ kapsamında Hematoloji Onkoloji Hemşireliği konulu sempozyum gerçekleştirildi.
17 Mayıs 2022

Ankara Şehir Hastanemizde ‘Sağlık Bakım Hizmetleri Günleri’ kapsamında Hematoloji Onkoloji Hemşireliği konulu sempozyum 17.05.2022 tarihinde gerçekleştirildi.

Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet SUREL ve Koordinatör Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Garibe ADIGÜZEL ve ’ in açılış konuşmaları ile başlayan program Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Doç. Dr. Mustafa Sırrı KOTONOĞLU’ nun konuşmasıyla devam etti.

Sempozyumun ilk oturumunda Kanser Epidemisi, Karsinogenezis, Kanser Tanılama ve Tedavi Yöntemleri, Çocuk Onkoloji ve Erişkin Onkoloji Hemşiresini Özel Yapan Nedenler, Onkoloji Hemşireliğinde Mahremiyet Yorgunluğu konulu sunumlar gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı Kan ve Kan Ürünleri Daire Başkanı Uzm. Dr. Himmet DURGUT ve Doç. Dr. İkbal OK BOZKAYA başkanlığında başlayan öğleden sonraki oturumlar Ankara Üniversitesi Din Psikolojisi ABD başkanı Prof. Dr. Öznur ÖZDOĞAN’ ın Maneviyat  ve Hemşirelik konulu sunumuyla devam etti. Sempozyum “Onkoloji Hemşireliğinin Sesi Ol “ konulu slogan yarışması birincisinin açıklanarak hediyesinin takdim edilmesiyle sona erdi.