20 Mayıs 2022

Çocuk Gelişimi Uzmanları, 0-18 yaş aralığındaki tüm çocukların tüm gelişim alanlarındaki (Bilişsel, dil, sosyal duygusal, ince motor ve kaba motor gelişim) düzeyinin saptanması için ilgili hekimin yönlendirmesi ile gelişimsel değerlendirme yapmakta, tanılama sürecinde hekimlerle ve sağlık profesyonelleri ile iş birliği içerisinde çalışmaktadır. Aynı zamanda çocuğun gelişimsel ihtiyacına göre ailelere gelişimsel danışmanlık ve çocuğun davranışsal, duygusal, uyumsal güçlükleri ile baş etmelerine yardımcı olacak ebeveynlik becerilerini güçlendirmeye yönelik çocuk odaklı aile danışmanlığı vermektedir.

Çocuk Gelişim Uzmanları; Üniversitelerin Sağlık Bilimleri Fakültesi ya da Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Çocuk Gelişimi lisans (4 yıllık) programlarından mezun olan profesyonellerdir. Hastanemizde çalışan Çocuk Gelişim Uzmanları; Çocuk Psikiyatri, Sosyal Pediatri ve Gelişimsel Pediatri Poliklinikleri ile Çocuk Onkoloji, Çocuk Hematoloji, Kemik İliği Nakil Ünitesi, Süt Çocuğu ve Çocuk Psikiyatri Yataklı Servislerinde görev almaktadır.

Ankara Şehir Hastanesi Ailesi olarak Tüm Değerli Çocuk Gelişimcilerimizin 20 Mayıs Çocuk Gelişimciler Gününü Kutluyoruz.