Ankara Şehir Hastanemizde Obezitenin Önlenmesi ve Tedavisi Paneli ile Obezite Merkezi Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi
25 Mayıs 2022

Ankara Şehir Hastanemizde çalışanlar ve hastalarımızın katılımı ile obeziteye dikkat çekmek amacıyla Obezite Merkezimizden başlayan ve hastane etrafında yapılan yürüyüşün ardından “Obezitenin Önlenmesi ve Tedavisi Paneli ile Obezite Merkezi Tanıtım Toplantısı” gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmalarında Genel Cerrahi Kliniği Eğitim Sorumlusu ve Gastroenteroloji Cerrahisi Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Erdal Birol Bostancı obezitenin günümüzde ne kadar ciddi bir hastalık haline geldiğine ve multidisipliner bir yaklaşım gerektirdiğine değinerek obezite merkezimizin cerrahi bir merkez olmadığına vurgu yaptı. Ardından Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel, obezitenin multifaktöriyel bir hastalık olduğunun unutulmaması gerektiğini ve tedavisinde de disiplinler arası işbirliğinin önemli olduğunu belirtti.

Toplantı, Doç. Dr. Narin Nasıroğlu İmga’nın “Türkiye Obezleşiyor Mu? Obezitenin Epidemiyolojisi” sunumunun ardından Doç. Dr. Muhammet Kadri Çolakoğlu’nun “Altın Kurallar, Önlenebilir Bir Hastalık 'Obezite'” sunumu ile devam etti.

“Obezitenin Medikal Tedavisi” sunumunu gerçekleştiren Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Oya Topaloğlu’nun ardından “Obezitenin Cerrahi Tedavisi” sunumu ile Doç. Dr. Erol Pişkin söz aldı. Sonrasında “Revizyonel Bariyatrik Cerrahi̇” konusu ile Prof. Dr. Mehmet Fatih Avşar, “Nasıl Anlatsam, Nereden Başlasam?-Obezite Merkezi Tanıtımı” ile Obezite Merkezi Halkla İlişkiler Koordinatörü Sibel Görk sunumlarını geçekleştirdiler.

Toplantının son oturumunda “Karnım Tok, Gözüm Aç: Obezite İle İlgili Psikolojik Faktörler” sunumu ile Uzm. Psikolog Gizem Karakoç, “Su İçsem Yarıyor: Obezitede Beslenmeye Dair Güncel Yaklaşımlar” sunumu ile Diyetisyen Beyza Yılmaz Göçer ve “Sağlıklı Yaşam İçin Durma, Harekete Geç: Obezitede Egzersiz” sunumu ile Fizyoterapist Çiğdem Zaman yer aldılar.
Sunumların ardından Obezite Merkezimizin danışanları obezite deneyimlerini paylaştılar, toplantı hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

• 1 (3).JPG
  • 1 (13).JPG