30 Mayıs 2022

Ankara Şehir Hastanemiz Fizik Tedavi Hastanesi Konferans Salonunda “Madde Kullanımı ve Laboratuvar Uygulamaları Paneli” gerçekleştirildi.

Panelin açılış konuşmalarında Tıbbi Biyokimya Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Turan Turhan, Koordinatör Başhekim Yardımcımız Dr. Taner Gökçınar ve Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tetkik ve Teşhis Hizmetleri Dairesi Başkanımız Dr. İbrahim Karakuş yer aldılar. Çok farklı branşlardan geniş bir katılım ile gerçekleşen panelin ilk oturumunda Prof. Dr. Özcan Erel moderatörlüğünde; Doç. Dr. Rabia Nazik Kaya, “Ülkemizde Madde Kullanımı” ve Doç. Dr. Ceylan Bal “Madde Tarama Analizlerinde Preanalitik- Analitik Evre” konulu sunumlarını yaptılar.

Panelin Prof. Dr. Taner Özgürtaş’ ın moderatörlüğündeki ikinci oturumunda ise Doç. Dr. Erdim Sertoğlu tarafından “Madde Doğrulama Analiz Yöntemleri” ve Doç. Dr. Mukaddes Gürler tarafından “Madde Doğrulama Analizleri; Protokoller, Deneyimler” sunumları aktarılarak ülkemizdeki madde kullanım alışkanlıkları ve analiz yöntemleri konuları irdelendi. Panel, hatıra fotoğrafları çekimlerinin ardından son buldu.