Ankara Şehir Hastanemiz Moral Sanat Atölyeleri Yıl Sonu Kermesi Açıldı
03 Ağustos 2022

Ankara Şehir Hastanemiz Moral Sanat Atölyeleri Yıl Sonu Kermesi Açıldı.

Bütüncül tedavi yaklaşımı prensibimiz, hastalarımızın ve çalışanlarımızın memnuniyetini önceleyen sağlık hizmeti sunumu anlayışımız bağlamında; hastalarımıza ve çalışanlarımıza moral ve motivasyon amacıyla Çankaya Halk Eğitimi Merkezi desteğiyle açtığımız Moral Sanat Atölyelerimizde yıl boyu yapılan ürünler “Ankara Şehir Hastanesi Yıl Sonu Kermesi” aracılığıyla sanatseverlerle buluştu. Hastanemizin yöneticileri, çalışanları, Çankaya Halk Eğitimi Merkezi Yönetici ve öğretmenleri ile hastalarımız ve yakınlarının katıldığı “Yıl Sonu Kermesi Açılış Töreni” yoğun ilgiyle karşılandı.

Kermeste Ressam Hemşiremiz Sema Efe rehberliğinde Ayaktan Kemoterapi Ünitemizde, Çankaya Halk Eğitimi öğretmenleri eğitmenliğinde Çocuk Onkoloji Kliniğimizde, Çocuk Psikiyatri Kliniğimizde, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemiz ile Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanemizde yer alan Moral Sanat Atölyelerimizde hastalarımızın yaptığı ahşap boyama, makrome, keçe, resim, ebru sanatı ürünleri sergilendi.
Ankara Şehir Hastanemiz tarafından geliştirilen “Geri Dönüştürelim Gülümsetelim Projesi” kapsamında, hastanemiz çalışanlarının temin ettiği geri dönüştürebilir malzemelerin Moral Destek Atölyelerimizde eğitmenler ve değerli hastalarımız tarafından, kullanılabilir ürünlere dönüştürülmesi sonucunda üretilen geri dönüşüm eserleri de kermesimizde yer aldı.

Ayrıca çalışanlarımıza yönelik moral ve motivasyon amacıyla, çalışanlarımızın talepleri doğrultusuyla Çankaya Halk Eğitimi Merkezi desteğiyle mesai sonrasında Eğitim Merkezimizde açtığımız El Sanatları Atölyelerimizde çalışanlarımız tarafından yapılan ürünler de kermesimizde sergilendi. Bu kapsamda açtığımız Dikiş, Takı Tasarım, Kağıt Rölyef, Makrome, Tığ Örgü Çanta, Çini, Ahşap Boyama, Fotoğraf Atölyelerimizde çalışanlarımızın ürettiği ürünler kermeste yer aldı.

Kermesin açılışında, Moral Sanat Atölyelerimizin bir yıllık aktivite sürecinin yansıtıldığı “Ankara Şehir Hastanesi Moral Sanat Atölyeleri Emeğin Güncesi” başlıklı sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Sinevizyonun ardından söz alan Koordinatör Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel yaptığı konuşmada, Çankaya Halk Eğitim Merkezi yöneticilerine ve öğretmenlerine destekleri için teşekkür etti. Kurslara katılarak eserlerin üretilmesinde emeği geçen çalışanlarımıza ve hastalarımıza da ayrıca teşekkür eden Surel sözlerine “Bu kermes ile görüyoruz ki hastanemizde tedavilerini olurken bir nebze moral olabilmesi amacıyla açtığımız Moral Sanat Atölyelerinde hastalarımız çok güzel eserler üretmişler. Bu atölyelerin daha da çoğalmasını arzu ediyoruz. Hem çalışanlarımız hem de hastalarımız için daha olumlu bir tedavi ortamı oluşturması açısından da önemli bir hizmet; bu nedenle faaliyetlere katılarak sürdürülmesini sağlayan herkese teşekkür ederim.” diyerek son verdi. Çankaya Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Şakir Demirkol ise yaptığı konuşmada her zaman sağlık çalışanlarının yanında olduklarını ve her zaman destekleyeceklerini ifade etti. Çankaya Halk Eğitimi Merkezi olarak Ankara Şehir Hastanesinde hastalara ve çalışanlara moral amacıyla açılan atölyelere destek vermekten mutluluk duyduklarını dile getirdi. Kermeste çok fazla ve çok kıymetli ürünlerin yer aldığını görmekten dolayı da onur duyduğunu belirtti ve hem hastalarımıza hem de çalışanlarımıza emekleri için teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından çalışanlarımızın talepleri doğrultusunda Çankaya Halk Eğitimi Merkezi desteğiyle mesai sonrasında Eğitim Merkezimizde açtığımız Halk Oyunları Kursumuza katılan çalışanlarımızın oluşturduğu Ankara Şehir Hastanesi Halk Oyunları Ekibi “Anadolu’dan Motifler Halk Oyunları Gösterisini sundular.

Gösteri sonrasında ise kermesin açılışı yapıldı ve ziyaretçiler stantları gezerek, eserleri inceledi.