Ankara Şehir Hastanesi Üroloji Kliniğimiz Akredite Oldu
03 Ağustos 2022

Ankara Şehir Hastanemizin “Üroloji Kliniği 2021-2022 Eğitim Yılı Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı” 1 Temmuz 2022 tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Doç. Dr. Tolga Karakan ve Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Ankara Şehir Hastanesi Üroloji ve Çocuk Ürolojisi Kliniği Eğitim Görevlisi ve Türk Üroloji Derneği Önceki Başkanı Prof. Dr. Cankon Germiyanoğlu yaptığı açılış konuşmasında, kliniğin bir yıllık eğitim faaliyetleri hakkında genel bilgi verdi.

Ankara Şehir Hastanemizin Üroloji Kliniği, Türk Üroloji Yeterlilik Kurulu tarafından 23 Haziran 2022 tarihinde akredite edildi ve Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Sertifikası Doç. Dr. Tolga Karakan tarafından Üroloji Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Öner Odabaş’a takdim edildi.

Toplantıda ayrıca, 2022 yılı EBU sözlü sınavında birincilik elde eden Op. Dr. Ali Kaan Yıldız’a, Prof. Dr. Öner Odabaş tarafından belgesi verildi. Daha sonra Ankara Şehir Hastanemiz bünyesinde hizmet veren Onkoloji Hastanemizin Başhekimi ve Türk Üroloji Yeterlilik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ercan Yeni, TÜYK faaliyetleri, akreditasyon ve sınavlarla ilgili bilgiler paylaşarak Üroloji Kliniğimizde Uluslararası Akreditasyon çalışmalarının da başladığını belirtti.

Ardından Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel, Üroloji Kliniğimizin almaya hak kazandığı yeterlilik belgesini Prof. Dr. Öner Odabaş’a takdim ederek, kliniğin başarısını kutladı ve emeği geçenlere teşekkür ederek, bu başarının tüm kliniklere örnek olması açısından da önemli olduğunu ifade etti.