Çocuk Hematoloji Kliniğimizde lösemi tedavisi gören çocuklar, klinikte uygulanan multidisipliner yaklaşımla yürütülen başarılı tedavi yöntemleriyle hayata tutunuyor.
31 Ağustos 2022

Ankara Şehir Hastanemizin Çocuk Hematoloji Kliniğinde lösemi tedavisi gören çocuklar, klinikte uygulanan multidisipliner yaklaşımla yürütülen başarılı tedavi yöntemleriyle hayata tutunuyor.

Lösemi tanısı almış çocuklar, alanında başarılı ve özveriyle görev yapan hocalarımız ile deneyimli sağlık ekibimiz sayesinde sağlıklı yaşama adım atıyorlar. Kemik iliği bağışı sonrasında hastanemizin Kemik İliği Nakli Ünitesinde başarıyla uygulanan ilik naklinin ardından çocuklarımız gülümseyerek Ankara Şehir Hastanemizden ayrılıyor.

TRT HABER’e hastanemizde uygulanan lösemi tedavisi ve kemik iliği nakli ile ilgili bilgi veren Klinik Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Namık Yaşar ÖZBEK, küçük çocukların dahi birbirine ilik verebildiğini, ilik vermenin zararlı bir yöntem olmadığını, hastanemizde ilik naklinin deneyimli uzmanlar sayesinde başarıyla uygulandığını anlatırken, 18-60 yaş arası herkesin kemik iliği bağışçısı olabileceğini ifade etti. Prof. Dr. Namık Yaşar ÖZBEK, kemik iliği bağışçısı olanların, kan aldırmak gibi bir işlemle birçok kişinin hayatını kurtarabileceğini dile getirdi.