Sağlık Bakım Hizmetleri Günleri kapsamında düzenlenen “Basınç Yaralanmaları Sempozyumu” yoğun katılımla gerçekleştirilmiştir
01 Eylül 2022

1.JPG

Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından “Sağlık Bakım Hizmetleri Günleri” kapsamında düzenlenen “Basınç Yaralanmaları Sempozyumu” 01.09.2022 tarihinde yoğun katılımla gerçekleştirilmiştir.

Doktor, Hemşire, Ebe ortak işbirliği ile gerçekleştirilen sempozyum da multidisipliner çalışmanın güzel bir örneği sergilenmiştir. Kurum içi ve diğer Hastane çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirilen sempozyuma hasta yakınları da ilgi göstermişlerdir.

Saygı duruşu, istiklal marşı, Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel ve Koordinatör Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Garibe Adıgüzel’in açılış konuşmalarıyla başlayan sempozyum da, yara iyileşme süreci, basınç yaralanmalarının etyolojisi, evreleri, önlenmesi ve Hastanemizde basınç yaralanmasının yönetimi anlatılmıştır.

Koordinatör Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Garibe Adıgüzel konuşmasında, “Günümüzde basınç yaralanmaları, gelişen sağlık teknolojilerine rağmen özellikle yoğun bakımlarda, hareket kısıtlılığı ve kronik hastalığı olan, yaşlı bireylerde sağlığı tehdit eden önemli bir sağlık sorunu olmaya devam etmektedir. Çoğunlukla hastanede kazanılan basınç yaralanmaları; hastanın hastanede kalış süresini uzatmakta, sağlığına yeniden kavuşmasını geciktirmekte ve komplikasyon gelişme riskini arttırmakla beraber sağlık kurumlarına önemli ekonomik yük getirmektedir. Basınç yaralanmaları, sağlık kuruluşu ve sağlık çalışanları için önemli bir kalite göstergesidir. Önlenmesi tedavi edilmesinden daha kolay ve ekonomiktir. Bu nedenle yatan hastaların risklerinin belirlenmesi ve risk düzeyine göre gereken önlemlerin alınması hem hastada gelişebilecek komplikasyonları önleme hem de hastanın yaşam kalitesi açısından oldukça önem taşımaktadır. Basınç yaralanmaları oluşumunun önlenmesi etkili bir hemşirelik bakımı ve ekip iş birliği gerektirmektedir. Ankara Şehir Hastanesi ailesi olarak amacımız; güçlü ekip arkadaşlarımızla beraber, hastalarımıza en iyi hemşirelik bakımını vererek sağlığın yükselmesine katkıda bulunmak ve bunu kurumumuzun vazgeçilmez bir kültürü haline getirmektir. Bu bağlamda düzenlemiş olduğumuz “Basınç Yaralanmaları sempozyumu”muzun tüm katılımcılara en yüksek faydayı sağlamasını temenni ederim… Bu sempozyumun düzenlenmesinde katkıda bulunan stoma ve yara bakım hemşirelerimize, yara bakım sorumlu hekimimiz Dr. Serap ULUSOY a ve sempozyuma katılarak bizleri yalnız bırakmayan siz değerli Sağlık Profesyonellerine teşekkür ediyorum.”  sözleriyle konuşmasına son verdi.

Özellikle basınç yaralanmalarının önlenmesinin, tedavi edilmesinden daha kolay ve ekonomik olmasına vurgu yapılmıştır. Olgu sunumlarının yapıldığı sempozyum aile fotoğrafı ile tamamlanmıştır.