Tıbbi Mikrobiyoloji Kliniğimiz ev sahipliğinde “COVID Koenfeksiyonları; Viral, Bakteriyel, Mantar, Parazit” toplantısı düzenlendi
19 Eylül 2022

1.jpeg

Ankara Şehir Hastanemizde Tıbbi Mikrobiyoloji Kliniğimizin Ev Sahipliğinde ve Ankara Mikrobiyoloji Derneği işbirliğiyle COVID Koenfeksiyonları; Viral, Bakteriyel, Mantar, Parazit Toplantısı gerçekleştirildi.

Ankara Mikrobiyoloji Günleri kapsamında düzenlenen toplantıya, Ankara’daki tüm üniversite, eğitim araştırma hastanesi ve özel hastanelerde görev yapan akademisyen ve uzmanlar katıldı.

Oturum başkanlığını Tıbbi Mikrobiyoloji Kliniğimiz İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Bedia Dinç’in yaptığı toplantıda, Tıbbi Mikrobiyoloji Kliniği Eğitim Görevlisi ve Viroloji Yan Dal Uzmanı Doç. Dr. Sibel Aydoğan ‘COVID ve Viral Enfeksiyonlar’, Tıbbi Mikrobiyoloji Kliniği Eğitim Görevlisi Prof. Dr. Nilay Çöplü ‘COVID ve Bakteriyel Enfeksiyonlar’, Tıbbi Mikrobiyoloji Kliniği Mikoloji Yan Dal Uzmanı Uzm. Dr. Sema Turan Uzuntaş ‘COVID ve Fungal Enfeksiyonlar’, Tıbbi Mikrobiyoloji Kliniği Parazitoloji Yan Dal Uzmanı Uzm. Dr. Filiz Demirel ‘COVID ve Paraziter Enfeksiyonlar’ başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Konuşmacıların hem güncel literatür bilgilerini hem de hastanemizdeki deneyimlerini aktardıkları sunumlardan sonra soru ve katkılarla devam eden toplantı, yeni bilimsel toplantılarda buluşmak temennilerinin ardından son buldu.