22 Eylül 2022

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü münasebetiyle Nöroloji Kliniğimiz tarafından farkındalık oluşturmak aracıyla etkinlik düzenlendi.

Nöroloji-Ortopedi Hastanemizde gerçekleşen etkinliğe daha önce hastanemizde tedavi gören hastalarımız ve hasta yakınlarımız katıldı. Etkinlikte konuşan Nöroloji Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlumuz Doç. Dr. Hesna Bektaş, Alzheimer hastalığı ile ilgili farkındalık oluşturmanın, hastaların ve hasta yakınlarının yanında olmanın hepimizin görevi olduğunu dile getirdi.

Ardından Uzm. Dr. Görkem Tural Gürsoy, Demans hastalığı hakkında geniş kapsamlı bilgilendirmelerde bulundu. Doç. Dr. Hatice Yüksel, Alzheimer hastalığında yönetim, tedavi, korunma yöntemleri ve yanlış bilinenler hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Hemşire Dilek Yolbulan, Alzheimer hastalığında öz bakım, semptomlar ve iletişim konularında bilgiler verdi. Etkinlik çıkışında bilgilendirme bankosunda hemşirelerimiz vatandaşlarımıza broşür dağıtırken, etkinlik sonrası daha önce hastanemizde tedavi gören hasta ve hasta yakınlarına teşekkür belgesi takdim edilerek hatıra fotoğrafı çekildi.

Onlar unutsa da biz onları unutmayalım…