Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniğimiz tarafından İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu 10 kişilik eğitmen grubu ve 40 kursiyerin katılımıyla başarıyla gerçekleşti.
30 Eylül 2022

23.JPG

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniğimiz tarafından İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu 10 kişilik eğitmen grubu ve 40 kursiyerin katılımıyla başarıyla gerçekleştirildi.

Kursun açılış konuşmasını Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel yaptı. Acil Tıp Kliniği İdari Sorumlusu Doç. Dr. Gülhan Kurtoğlu Çelik Kursun öneminden ve düzenli olarak bu eğitimi tüm asistanlarına verdiklerinden bahsetti.

İleri Kardiyak Yaşam Desteği (İKYD) kursunda; temel yaşam desteği uygulamaları, ritm tanıma, hava yolu uygulamaları, EKG değerlendirme, otomatik eksternal defibrilatör uygulamaları yapıldı. Hem teorik, hem de maket başı pratik eğitimler verildi.

Düzenlenen İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu Acil Tıp Kliniği Eğitim Görevlileri tarafından hazırlanan eğitim sunumları ve pratiklerle başarıyla tamamlandı.