Göz Hastalıkları Kliniğimiz Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Özdemir Özdemir “Miyop” ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
18 Ekim 2022

Ankara Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniğimiz Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Özdemir Özdemir TRT Haber programına katılarak “Miyop” ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Ankara Şehir Hastanemiz Göz Hastalıkları Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Özdemir Özdemir, TRT Haber’e yaptığı açıklamada “Yapılan hesaplamalara göre 2050 yılına geldiğimiz zaman dünya nüfusunun yarısının yani 5 milyar insanın Miyop olacağı öngörülüyor.” dedi.

Doç. Dr. Özdemir Özdemir, eskiden televizyonlara çok kusur bulurken artık dizi izlemek için veya haberlere bakmak için bile daha yakından izlenebilen tablet ve telefonlara yönelir olduğumuzu; bunların da çocuklarda miyopinin daha erken yaşlarda görülmesine; sayılarının ve göz numaralarının daha fazla artış göstermesine neden olduğunu açıkladı.

Doç. Dr. Özdemir Özdemir; kırsal alanlarda yaşayan çocuklardaki miyop oranının, şehirlerde yaşayan çocuklara göre daha az olduğu bilgisini verdi. Ebeveynlerin, çocuklarını, mümkünse parklarda, ormanlarda, deniz kenarlarında, açık havada gün ışığını alabilecek yerlere götürmelerini, hiç olmazsa günde 1 saat çocukların dışarıya çıkarılması gerektiğini ifade etti.