5. Uluslararası 15. Ulusal Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi, Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel ve CCN İşletmeler Genel Koordinatörü Vahap Doğan katılımıyla gerçekleşti.
19 Ekim 2022

0.jpeg

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Ulusal Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi, bu yıl OMÜ ev sahipliğinde düzenlendi. Bu sene kongrede; sağlık hizmetleri yönetimi, sağlık bilgi teknolojileri, sağlık kurumlarında örgütsel davranış, sağlık kurumlarında halkla ilişkiler, sağlık kurumlarında stratejik yönetim, sağlık kurumlarında finansal yönetim, sağlık kurumlarında üretim ve işlemler yönetimi, uzun dönemli bakım hizmetleri, sağlık hizmetlerinde etik, sağlık sektöründe girişimcilik ve yenilikçilik, sağlık iletişimi, sağlık sosyolojisi, sağlık turizmi, kriz zamanlarında sağlık yönetimi, yönetim bilimleri, sağlık hukuku, akılcı ilaç kullanımı, sağlık yönetiminde kantitatif teknikler, sağlık personeli göçünün sağlık hizmetlerine yansıması, entegre sağlık hizmetleri, one health (tek sağlık), sağlık ekosistemi, uzaktan sağlık hizmetleri, sağlık hizmetlerinde istihdam, teknoloji ve sağlık hizmetleri, pandemi sonrası sağlık hizmetleri, döngüsel ekonomi, akademik süreçlerde bilimsel etik, hastane mimarisi, sağlık hizmetlerinde dijital pazarlama, sağlık hizmetlerinde lojistik ve tedarik zinciri, sağlıkta şiddet, hastane enfeksiyonları, sağlık ekonomisi konuları ele alındı.

Kongrede, Koordinatör Başhekimimiz “Pandemi Sonrasında Yönetsel Sorunlar ve Çözüm Önerileri” sunumunu paylaşırken, CCN İşletmeler Genel Koordinatörü Vahap Doğan “Şehir Hastanelerinde Pandemi ve Sonrasında Destek, Teknik ve Klinik Destek Hizmetler Yönetimi” konulu sunumu ile Pandemi sonrası Ankara Şehir Hastanemizde yapılan idari yönetim yapısı hakkında katılımcılara bilgiler aktardılar.

Kongreye ev sahipliği yapan OMÜ Ailesine ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Elif Dikmetaş Yardan ve organizasyon komitesine davetleri ve misafirperverlikleri için Ankara Şehir Hastanesi Ailesi adına teşekkür ederiz.